Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Lokomotywa ET42 (112E)
KURS90:
Jutro w Wasze ręce oddam lokomotywę ET42. Nie jestem autorem modelu, jedynie kabiny, jednak jest zgoda na publikację taboru :)
Najpierw trochę informacji. Lokomotywa ET42 była robiona na podstawie radzieckiej lokomotywy dwuczłonowej WŁ10, produkowanej w zakładach w Nowoczerkasku. Została zamówiona, gdyż w latach 70tych w PKP brakowało silnych maszyn zdolnych do prowadzenia ciężkich pociągów towarowych. Począkowy termin dostawy się przesunął w wyniku większych niż się spodziewano zmian konstrukcyjnych wynikających z różnicy szerokości torów (gdyby dostawy odbyły się planowo wówczas lokomotywa by miała oznaczenie ET41). Zamówiono 50 szt. z czego wszystkie zostały przydzielone do lokomotywowni Zduńska Wola Karsznice. Prowadzą pociągi na magistrali węglowej a także na liniach odgałęziających się od niej. Charakteryzują się praktycznie bezawaryjnością, i bardzo dobrymi właściwościami trakcyjnymi. Są to jedyne lokomotywy typowo dwuczłonowe - nie jest możliwe działanie pojedynczej sekcji samodzielnie.
Termin wydania jest trochę przesunięty, bo czekam na pliki chk. jeżeli do jutra ich nie dostanę, wypuszczę ją z moimi plikami, dość zbliżonymi do oryginalnych ustawień lokomotywy.
Grzegorz KK:
fajna lokomotywa bardzo przypadła mi do gustu :).
andrev1989:
Mam takie pytanko, czy będą oryginalne dźwięki do tej oto maszyny. Bo muszę przyznać, że dźwięki teg cuda są dość orygianlne.
Sam model i kabina świetnie się prezentują, jeszcze zobaczymy jak w jeździe i wtedy już na 100, a nie 99% będziemy mogli powiedzieć, że kolejny świetny model w MaSzynie.
KURS90:
Dźwięki będą orginalne, nagrywałem nawet buczek od SHP
Dolmio89:
Brawo! Kabina wygląda świetnie, model też niczego sobie. I przede wszystkim wielkie uznanie dla autora, zamiast przez pare miesięcy pokazywać screeny mamy dziś screeny - jutro model. Naprawde wielkie uznanie i liczymy na dotrzymanie obietnicy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej