Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

EW58, EW60 i EW55

<< < (27/45) > >>

Marconi:

--- Cytat: "PEKAP" ---Ja już dawno wykonałem model knorra jednostkowego, a .exe zostało zmodyfikowane do jego prawidłowej obsługi, tylko jest jeden problem, nie wiem czy jest ono oficjalnie udostępnione lub powiem inaczej, niewiem czy w aktualnie udostępnionym knorr już działa.
--- Koniec cytatu ---

Z tego co się orientuję .exe nie obsługuje hamulców systemu Knorr'a. Swego czasu na forum jaki¶ user skarżył się, że AI nie chce ruszyć lokomotyw± EU04. Sprawdziłem, i rzeczywi¶cie. Okazało się, że w pliku .chk tej lokomotywy był system hamulcowy Knorr'a. Po zamianie na Oerlikon'a AI sterował ni± bez problemu.

janek32:

--- Cytat: "ET22_RULZ" ---
--- Cytat: "janek32" ---W planie wstawienie kabiny EN57 do EW55. Czy kabina EW55 jest podobna do kabiny EN57?
--- Koniec cytatu ---

Jest bardzo podobna. Jedyne roznice to: inne sterowanie pantografami (zamiast grzybka jest przelacznik dzwigienkowy dzieki ktoremu mozna opuscic tylny pantograf bez potrzeby opuszczania przedniego), hamulec Knorr EP i OIDP czuwak pasywny.
--- Koniec cytatu ---

No to nic nie rozumiem. To one w końcu maj± czuwaka. Tyle, że pasywnego.  Wogóle jak działa czuwak pasywny?. A, i co to jest OIDP

Profeta:

--- Cytat: "janek32" ---No to nic nie rozumiem. To one w końcu maj± czuwaka. Tyle, że pasywnego.  Wogóle jak działa czuwak pasywny?. A, i co to jest OIDP
--- Koniec cytatu ---

W przypadku czuwaka pasywnego np. trzymasz cały czas nog± wci¶nięty pedał, a jak go pu¶cisz to się hamulce zał±cz±... Przydaje się więc cegła ;).
OIDP - O Ile Dobrze Pamiętam.
Pozdrawiam!

ET22_RULZ:

--- Cytat: "Profeta" ---W przypadku czuwaka pasywnego np. trzymasz cały czas nog± wci¶nięty pedał, a jak go pu¶cisz to się hamulce zał±cz±... Przydaje się więc cegła ;).
--- Koniec cytatu ---

Pedal lub przycisk na raczce nastawnika jazdy w przypadku starszych EZT. Jako ciekawostke moge dodac, ze w EW51-EW53 hamowanie nastepowalo natychmiast po zwolnieniu nacisku na przycisk. Opoznienie wprowadzono w EW54.

janek32:

--- Cytat: "Profeta" ---
--- Cytat: "janek32" ---No to nic nie rozumiem. To one w końcu maj± czuwaka. Tyle, że pasywnego.  Wogóle jak działa czuwak pasywny?. A, i co to jest OIDP
--- Koniec cytatu ---

W przypadku czuwaka pasywnego np. trzymasz cały czas nog± wci¶nięty pedał, a jak go pu¶cisz to się hamulce zał±cz±... Przydaje się więc cegła ;).
OIDP - O Ile Dobrze Pamiętam.
Pozdrawiam!
--- Koniec cytatu ---
To w tramwajach taki jest. Na pewno w stopi±tkach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomo¶ci

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

IdĽ do wersji pełnej