Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Różnica szybkości

<< < (4/5) > >>

Mati_An:
Prędkość w dół można wyregulować za pomocą prędkości szlakowej przepisanej do toru (Velocity) albo rozkładu, w górę tylko przy pomocy rozkładu (jak się nie da rozkładu to komendy "SetVelocity" itp. nic nie dadzą, AI będzie jechał 100 km/h). Swoją drogą dziwne jest, że tamten kibel (na tej trasie ziomalcl'a) jedzie tylko 70.

AtapiCl:
Kolego @Krzysiek626. Masz rację, bo wstawiłem semafor 4komorowy, lecz po wymianie na 5,3 itp. nic to nie dało.

Natomiast jak @Mati_An powiedziałeś, o tym rozkładzie jazdy - wywaliłem ten wpis i dałem none i... jedzie 100km/h.

Tylko dziwny jest fakt, że w Quarku jest wstawiony rozkład i jakoś też jedzie 100km/h - dziwne... :-)

Mati_An:

--- Cytat: "ziomalcl" ---
Tylko dziwny jest fakt, że w Quarku jest wstawiony rozkład i jakoś też jedzie 100km/h - dziwne... :-)
--- Koniec cytatu ---

Bo tam w rozkładzie ma wpisaną prędkość 100 km/h. A tak wogóle to który rozkład przedtem dałeś, że kibel jechał 70 km/h ?

AtapiCl:
Dokładnie taki sam jak w Quarku...

AtapiCl:
Pomyślałem sobie, że nowego tematu niebędę zakładał. Poszukałbym informacji na poniższe pytania, ale szukajka nie działa, a przeglądanie masy tematów wymaga SPORO cierpliwości.

Otóż chciałbym się dowiedzieć dwóch rzeczy.

Pierwsza to budowa rozkładu jazdy do symka.

A druga to pytanie na temat wskaźnika W4:

Czy on działa? (mowa o W4n.inc) - mianowicie czy powoduje, że kibelek się zatrzyma, otworzy wybrane przez nas we wpisie drzwi itp.

O i jeszcze jedno - jeśli W4 działa, to jak jest z tym numerem pociągu w tym wpisie?

Bo jak wpisuje np. ME2120 to wywala błąd, jak wpiszę 2120 i tak samo we wpisie składu i w rozkładzie i sam rozkład tak nazwę to kibelek niereaguje.

I jeszcze jedno - ostatnie :-)

W niektórych składach są tzw. klawisze pomocnicze do otwierania okien itd. Jak wciskam taki klawisz to owszem - okno się otwiera, ale skład nabiera w mgnieniu oka takiej prędkości... I po chwili symek się wysypuje. Dlaczego?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej