Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Realistyczna trasa kolei piaskowych
Akvin:
Żabku nie wiem czy to nie wychodzi poza skalę autentyczności jaką starasz się zachować w swojej scenerii... "tochę" paintowe to wyszło. Zrobiłem jak umiałem a nie siedzę raczej w obróbce grafiki.
Żabek:
Każda próba jest dobra. To są jedyne foty jakie mam, że kiepskim fotografem jestem to i fakt. Nie można umieć wszystkiego. Jakbyś chciał to mogę Ci podesłać całą poaczkę z fotami tej nastawni, zobaczyłbyś co z tego da się zrobić.
A i trzeba pamiętać - fototekstura z, nawet dużymi, ilościami painta zawsze będzie lepsza niż czysty paint :)
bohunIC:
--- Cytat: Akvin w 15 Września 2007, 16:38:09 ---Żabku nie wiem czy to nie wychodzi poza skalę autentyczności jaką starasz się zachować w swojej scenerii... "tochę" paintowe to wyszło. Zrobiłem jak umiałem a nie siedzę raczej w obróbce grafiki.
--- Koniec cytatu ---
Wyszło całkiem nieżle, w symku i tak się to troszke rozmaże więc nie bedzie problemu. Z ciekawości Akvin czym zrobiłeś ten niby ''paintowy'' efekt?
Akvin:
--- Cytat: Żabek w 15 Września 2007, 16:47:10 ---Jakbyś chciał to mogę Ci podesłać całą poaczkę z fotami tej nastawni, zobaczyłbyś co z tego da się zrobić.
--- Koniec cytatu ---
Napiszę do Ciebie na PW.
--- Cytat: bohunIC ---Z ciekawości Akvin czym zrobiłeś ten niby ''paintowy'' efekt?
--- Koniec cytatu ---
GIMP.
Żabek:
Witam!
Prace nad ułożeniem torów na terenie KWK Porąbka-Klimontów dobiegły końca. Jest to o tyle istotne, iż ukończona została tzw. odnoga klimontowska kolei piaskowej. Na nowym fragmencie znajdują się dwa kolejne mosty samorozładowcze - szyb Południowy oraz szyb Leśny. Jest także połączenie ze stacją PKP Sosnowiec Zagórze (teoretycznie, bo samej stacji nie ma i nie będzie).
Nie ukrywam, iż było to przedsięwzięcie stosunkowo trudne - kopalnia nie istnieje od roku ok. 1999 a pomimo tego układ torowy odzwierciedlony jest w 99.9%.
Jako, że nie ma trawy ani żadnych obiektów, nie zaprezentuje skrinów a jedynie 'mapę' z STV.
sama KWK Porąbka-Klimontów
Porąbka-Klimontów połączona z siecią PMP-PW
Termin wydania jakiegokolwiek update trasy nie jest znany :)
Pozdro
Damian
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej