Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Realistyczna trasa kolei piaskowych
uetam:
Ogolnie podziwiam trud jaki autor wlozyl w ta trase ale chyba niemozliwa rzecza jest zeby jedna osoba zrobila cala trase do konca... Chyba ze zajmie to xlat...
pozdrawiam
Mariusz1970:
--- Cytuj ---
Mariusz wstaw na jakiś ludzki serwer ten skrypt. Przydatna rzecz :)
--- Koniec cytatu ---
Musiałbym jeszcze raz go napisać, bo to była jednorazówka i wydawało wtedy się mi, że to już nie będzie potrzebne i usunąłem z HDD. Jak najdzie mnie ochota, to napiszę jeszcze raz, ale jak na razie nie jest to chyba takie częste zjawisko, aby pisać takie coś. Wtedy stwierdziałem, że warto mieć w swojej kolekcji tę trasę (SDR18), która pozbawiona jest m.in. takich błędów.
Krzysiek626:
--- Cytuj ---Witam a mi wyskakuje komunikat Length < 500
--- Koniec cytatu ---
Ten błąd powoduje:
tor_1261
tor_1333
tor_1342
Te tory można odnaleźć w pliku PMP_PW.scm i zaremować. W ten sposób pozbędziemy się trzech takich komunikatów.
Niestety to nie jest pełna lista. Resztę błędów powodują odcinki dróg i rzek, zawarte w odpowiednich plikach drogi.inc i rzeki.inc
listę błędów z tych inców wyślę do @Żabka na PW.
Po usunięciu tych odcinków nie ma błędów jak będę miał zgodę autora, to poprawione wersje plików udostępnię.
@Pol102 To jest bardzo wczesna beta tej trasy, a my poczekamy na Twoją.
1. Co w trakcji byś poprawił? jakieś screeny może pokażesz.
2. Racja, trasa żre FPSy jak diabli. Mnie się wydaje że to nie jest wina nasypów.
3. No nie ma tekstur bo są nie gotowe.
4. Tu masz rację, ale nie sypie exe (żadnego) po enterze idzie dalej. Błędy jak pisałem powyżej odnalazłem. Jest po sprawie.
5. Ta scn ma odzwierciedlać rzeczywistość, więc pewnie te includowane...... no nie pasują.
6. OIDP jest zaczęta inna trasa, z tym samym pomysłem na las. Dlatego jest mało fps i dlatego jest klimatycznie i fajnie. Jak dla mnie trzeba tak zostawić
7. Tu nie będę dyskutował, mnie trawa w symku się nie podoba. Tu nawet zmiana tex nic nie pomoże.
@Żabek napisał że czeka na PW na konstruktywne recenzje o scenerii.
Myślę że nie pogardzi też każdą sensowną pomocą.
Żabek:
--- Cytat: "pol102" ---1. Trakcja - wg mnie już na tym etapie cała do poprawy. W tej kwestii niech się wypowie specjalista master @Mateu.
--- Koniec cytatu ---
Cała to może za dużo powiedziane. Część. Po primo, wysokość drutu nad torem była tu inna niż na PKP - 5,20m na całej długości i tak starałem się zrobić w scenerii. Po secundo - powinna być inna tekstura wysięgnika. Jest już zrobiona przez @Paweł-1987 ale jeszcze nie zmieniona.
--- Cytat: "pol102" ---2. Nasypy - no tu jest taka bolączka że są jak podejrzewam ze skryptu; są cholernie fps'o-żerne. Ale "dopsz" jak już je wykorzystałeś to mogłeś się pokusić o inną tex nasypów.
--- Koniec cytatu ---
Zaremuj wszystko w pliku *.scn i zobacz, czy podniesie się fps w znaczący sposób. U mnie praktycznie się nie zmienia...
--- Cytat: "pol102" ---3. Cholernie fajne mosty ale bez tekstur. I żeby nie było to załączam loga http://www.mateusz.jawnet.pl/fuu/tempdown/log.txt
--- Koniec cytatu ---
Mosty są autorstwa Q. Tekstur nie mają, bo foty, które zrobiłem są zbyt kiepskie żeby zrobić z nich tekstury a ja na kolejną sesję fotograficzną się nie wybieram bo za dużo tam ochrony :)
--- Cytat: "pol102" ---4. Ten dziwny komunikat o którym już pisano - sypie exe by yB (700kb) raczej na nim. Śmiem przypuszczać że któryś tor jest zbyt długi( w sensie pojedynczego odcinka).
--- Koniec cytatu ---
To już opisał w swojej wypowiedzi @Krzysiek626 :)
--- Cytat: "pol102" ---5. Zwykłe mosty te nad rzekami wstaw z includów które już są.
--- Koniec cytatu ---
Będzie się to mało nijak do realizmu. Mosty nad Białą Przemszą i nad Przemszą (zielone) są autorstwa bodaj CTLa i nie wiem czemu nie ma na nich tekstury, gdyż nazwa jest poprawna, wymiar też i symek ładuje plik tekstury...
--- Cytat: "pol102" ---6. Lasy - myślę że lepiej wstawić plane'a z odpowiednią tex a przed nim kilka drzewek 3D to podniesie ilość fps.
--- Koniec cytatu ---
Na innych odcinkach tak jest ale nie wygląda odpowiednio dobrze :P
--- Cytat: "pol102" ---7. Szkoda że wszędzie jest taka sama tex trawy.
--- Koniec cytatu ---
Nie mam innej wystarczająco znośnej a poza tym masz przecież kiepską imitację pola piaskowego Maczki...
janek32:
--- Cytat: "log" ---Model: pkp/w20.t3d Does not exist
Scene parse error near node
--- Koniec cytatu ---
Skąd ściągnąć ten model?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej