Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
UNOFF REV290706
EP08_015:
Z chk? czy z wpisu scenerii? Bo każdy lok u mnie ma wpis pantstate jesli to elektrowóz. Pozatym na pojedynczym torze jeden lok z wpisem pantstate się zawsze odpalał. Nawet poprzednie wersje exeka. Nigdy z tym kłopotu nie było. Po wpisaniu AI dopiero się exeki sypały. Pantstate to chyba błędny trop. A co ze sprawami tekstur o czym poprzedni koledzy pisali? Zauwaz ze jesli wstawie z1 lub mieszkalne to tez sie sypnie, a przeciez wagony nie maja pantstate :D
queuedEU:
Powiem tak - to jest jeden pelnometrazowy czeski film ;)
Jesli chodzi o textury to procedura wczytujaca BMP jest identyczna jak w 160204, a wczytywanie TGA jest rozwiniete o obsluge kompresji....
Teraz sam juz ine wiem o co biega. Mnie tam wszystkie trasy od dzisiaja dzialaja :>.... EP08-015 prosilem o wystawienie debug.LOG ;]
Co do pantstate oczywiscie ze scenerii.
Pozdrawiam.
EP08_015:
Wystawiałem je wczoraj są tu > http://members.lycos.co.uk/wlodeek/logi%20exe/
Cały czas się sypie nawczoraj testowanych sceneriach. Z ta roznica ze fps na mzd spadło o minimum 15.
queuedEU:
Spadek fps jest znaczny podczas debugowania. Wejdz w opcje odznacz
'zaawansowane debugowanie' i zapisz :)
Bart:
--- Cytat: "queuedEU" ---Wywalamy 'testowanie gotowosci do jazdy' ....
Do czego to ma sluzyc? :> - WYWALILEM
--- Koniec cytatu ---
Pewnie tu chodziło o to żeby skład nie był ciągnięty przez loka gdy wszystkie wagony nei są odhamowane. Postaw sobie ET41 z 40 wagonami i sprawdz co sie teraz dzieje.
I nie jaraj tyle przed pisaniem na forum bo myśle że jesteś dla większości kompletnie niezrozumiałyi te zbędne linijki kodu linkuj :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej