Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
UNOFF REV290706
Converter:
A ja może wiem coś o bugu. A mianowicie:
Wywala program, jeśli do dynamicu bez replacableskin w modelu wpiszemy zamiast "none" tekstury nazwę. Taki błąd miałem z Adu.
Zmieniłem i wszystko ok.
EDIT: Oczywiście ten błąd jest na exe Quequeda
Uparcie nie ładują się tekstury liter pragotronu, ponieważ zamiast być wczytywane z : ścieżkaprogramu/textures/... są ładowane z E:/symulator2/textures/...
Właśnie dlatego mówiłem, że z pragotronem jest coś nie tak :/
Próbowałem w ustawieniach (chyba w folderze Qmod) zmienić ścieżkę domyślną, niestety nic to nie dało.
Ciekawa rzecz z Czechami. A więc, kto pierwszy znajdzie błąd ? ;)
EDIT2: Kolejna rzecz - WYDAJNOŚĆ. Tam, gdzie miałem ok.20 FPS
teraz mam 10FPS
Mariusz1970:
--- Cytuj ---Czy ktos ma gorszy sprzet odemnie? (ATHLON 750 GF2 MX200 160ram)
bo ja nie nazekam, a nie lubie sluchac nazekania ludzi, ktorzy maja lepsze sprzety ;]
--- Koniec cytatu ---
Nie narzekasz na co?, chyba nie powiesz mi że na fps. Min ilość fps to 25 tak jak w telewizorni. Można oczywiście przyzwyczaić się do 6 czy 5 i też nie narzekać, ale nie w tym rzecz. Gdyby podchodzić do tej sprawy tak, Ty proponujesz, nie byłoby exe 664 czy 674, gdzie fps się zwiększył wyraźnie od wersji 220604 i skoro 674 jest krytyczny pod tym kątem, należy go odchudzić, oczywiście jak ktoś wie co i jak w nim grzebać.
Pozdrawiam
Mariusz
PS Mój sprzęt jest niewiele lepszy od Twojego, na quarku na stacjach 5,6 fps czy innych w miare rozbudownych stacji, a Ty jako jeden z nielicznych masz tą możliwość zmiany exe i zamiast energii tracić na bajery, należy pomyśleć o zwiększeniu wydajności. Wiem to jest o wiele trudniejsze od dodawania bajerów, ale może się coś uda zrobić.
Profeta:
--- Cytat: "Converter" ---A ja może wiem coś o bugu. A mianowicie:
Wywala program, jeśli do dynamicu bez replacableskin w modelu wpiszemy zamiast "none" tekstury nazwę. Taki błąd miałem z Adu.
Zmieniłem i wszystko ok.
--- Koniec cytatu ---
Sprawdzałem to właśnie na EP05. Nie wywaliło błędu jak wpisałem nazwę tekstury. Ale sprawdzałem na zwykłym 674 kB, bo queuedowe Czecha nie obsługuje... przy okazji zauważyłem, że EP0208.chk też nie.
Pozdrawiam!
lagerkvist:
Jeśli problem da się rozwiązać, exe roboty @ queuedEU rzeczywiście stanie się moim ulubionym.
Czomo:
Ja pracuje na takim:
650 procesor Duron
64 ram
16 mega pamięci karty graficznej
ale.... radzo sobie i raczej w przeciągach osiągam max 15/20FPS
więc zaraz ktoś powie że mam najgorszy sprzęt ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej