Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
UNOFF REV290706
queuedEU:
Dobra, daje Wam S2 na paczke 'paczka_pub_ok'
PaPiK Cargo S.A:
Witam wszystkich. Skopiowalem wszystko do folderu z maszyna i gdy wlaczam np trase SCN_JPG.scn naciskam ~ wpisuje cmd changelok (nie mozna wpisac <>) i wyskakuje unknown command . co robic??
Cesky Kretek:
--- Cytat: "Nastawnik" ---Jest Wirus Ale Szypko Sie Rozprzestrzenia Najpierw 1 Wira W Paczce queuedEU A Po Paru Godzinach Znalazłem 18 wirusów(Win32/Jeefo.A virus) W Różnych Folderach (Tak Jak b Sie Mnożył);[
--- Koniec cytatu ---
W końcu to robak...
Converter:
Moje uwagi: (dostrzeżone błędy)
- Nie działa przycisk zamknij w programie startowym
- Program startowy nie obsługuje pliku dynamic/PKP/dynamic.dat (nie można pojeździć chociażby SMrodkiem i EP23)
- Wirusy ?
- Konsolka nie obsługuje znaczników <>
- Obsługa jpg według mnie źle zrobiona, gdy teraz *.jpg jest domyślne nie wyświetla się wiele tekstur *.bmp
- Program się sypie.
- Nie działa wiele scenerii (nie można odpalić lub wysypują się przy PlayerTrainInit OK
Ogółem fajny pomysł z tą konsolką i funkcjami, oraz z programem startowym.
Mam nadzieję, że to uwzględnisz, tworząc następną wersję.
Rozumiem, że to unoff - błędy muszą być ;)
queuedEU:
--- Cytat: "PaPiK Cargo S.A" ---Witam wszystkich. Skopiowalem wszystko do folderu z maszyna i gdy wlaczam np trase SCN_JPG.scn naciskam ~ wpisuje cmd changelok (nie mozna wpisac <>) i wyskakuje unknown command . co robic??
--- Koniec cytatu ---
dla przykladu daj sobie np. dwie rozne siodemki, pilnujac aby nodename byly unikatowe czyli przykladowo jak w scn_jpg.scn:
node 1000 0 EU07-486 dynamic PKP\EU07 eu07-486.jpg 303E 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
node 1000 0 EU07-399 dynamic PKP\EU07 eu07-399.jpg 303E 0.0 headdriver 3 0 enddynamic
W konsoli wpisujemy poleceine bez nawiasow <>, np:
changelok eu07-486
Wyzwalanie eventow:
event jakisevent
Wszystko ok?
Dodano po 10 minutach:
--- Cytuj ---- Nie działa przycisk zamknij w programie startowym
--- Koniec cytatu ---
-
Tak procedura dziala tylko w 9x, XP jej nie suportuje
--- Cytuj ---Program startowy nie obsługuje pliku dynamic/PKP/dynamic.dat (nie można pojeździć chociażby SMrodkiem i EP23)
--- Koniec cytatu ---
Zgadza sie - launcher juz nie korzysta z tego pliku narazie pojazdy przewidziane do prowadzenia sa z gory zdefiniowane w kodzie
--- Cytuj ---- Wirusy ?
--- Koniec cytatu ---
Ze co? ;) prosze mi nie psuc opinii :)
--- Cytuj ---- Konsolka nie obsługuje znaczników <>
--- Koniec cytatu ---
bo takowy nie ma obslugiwac (patyrz wyzej)
--- Cytuj ---- Obsługa jpg według mnie źle zrobiona, gdy teraz *.jpg jest domyślne nie wyświetla się wiele tekstur *.bmp
--- Koniec cytatu ---
Faktycznie, bo dalem przydielanie TextureID na ifach nie uwzgledniajac
wyjatku gdy nie ma podanego rozszerzenia (dzis poprawie)
--- Cytuj ---- Program się sypie.
--- Koniec cytatu ---
Na czym?
--- Cytuj ---- Nie działa wiele scenerii (nie można odpalić lub wysypują się przy PlayerTrainInit OK
--- Koniec cytatu ---
Bedzie ciezko to wyczaic
--- Cytuj ---Ogółem fajny pomysł z tą konsolką i funkcjami, oraz z programem startowym.
--- Koniec cytatu ---
Tak jestem tego swiadom ;)
--- Cytuj ---Mam nadzieję, że to uwzględnisz, tworząc następną wersję.
Rozumiem, że to unoff - błędy muszą być ;)
--- Koniec cytatu ---
pare rzeczy.
Pozdro 424
Dodano po 2 minutach:
----------------------------------------------------------------------------------
available commands:
cmd r <message> - wysyla komunikat radiowy
cmd event <event_name> - uruchamia podany event
cmd moveto <nodename> - przechodzi do widoku z objektu 3D zdefinipowanego w pliku
cmd sshot - zrzut ekranu
cmd changelok <lok_name>
cmd help - help for this command is not available, sorry ;)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
parametry podajemy BEZ <>
Dodano po 1 minutach:
.. A no i komende wpisujemy bez 'cmd' ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej