Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Budujmyż wagony ludzie moi drodzy!
queuedEU:
Bart pfffffff. Twoja subiektywna ocena baaardzo mine rozbawila :D.
No coz Bart probuje cos prowokowac chyba wiec sie wytlumacze ;).
Tak owszem - poczatki byly trudne. Wykorzystujac plugin do konwesji
popadlem w pewnym czasie w uzaleznienie od spawaina, tak to prawda.
Faktem jest takze, ze konkurenckie modele sa baaaardzo cienkie jak dla mnie to znaczy ze maja malo szczegolow. Jak napisalem Lgjs jest jednym z pierwszych dziel a znaczy to tyle ze jeszcze jest mala roznica pomiedzy tym 'konkurencyjnym' wagonem, a naszym. Z czasem do tych konwertow, ktore i tak w calosci zastepowane byly nowymi obiektami
- boxy, cylindry, plan'e itd. zaczalem dodawac przerozne sczegoly typu porecze, wajchy, srobki ;]. W platformie tej tego ne zauwazycie, a zauwazycie to nie pozniej jak wczesinej ale zauwazycie. Prawda tez jest,
ze textury kontenerow platformy pochodza ze zrodla nieczystego, i bedzie sie to powtarzalo w kolejnych poczatkowych produkcjach.
Z czasem gdy juz sprawniej, i szybciej rodzily sie kolejne elementy pojazdow, pozwolilem sobie na tworzenie wlasnych map textur wspieranych zdjeciami znalezionymi na stronach o tematyce kolejowej.
Co sie tyczy cieni, na co zwrocil uwage kolega Mariusz zapewne majac namysli te na renderach... sa to rendery z 3ds studio :).
reasumujac.. konwerter wykorzystuje chyba i wlasciwie tylko dla zarysu
projektu - dlugosc, wysokosc, szerokosc... a nie do jakichs najgorsze rzeczy, o ktore oskarza mnie kolega :/. Gdyby 'konwerty' byly na czysto odwalone, i wstawione bez zadnych zmian wtwdy bylo by widac jak ludzie potrafia isc na latwizne... Tego nie bedzie w moim wykonaniu o czym sami sie przekonacie wkrotce Btw. Mariusz czym CI smierdzi? ;>
pozdro 424
Dodano po 4 minutach:
Ooo Bart, dobrze ze pokazales 'konkurencyjna' wersje Uz'a
i rozumiem ze jest to prowokacja do pochwalenie sie swoja, no coz...
dzis tez jest dzien, a do konca niego mam jesssszcze... 9 dobrych godzin.
Cos sie wyklepie ;)
Dodano po 3 minutach:
...dooobra ide naprawiac swoja bezmyslnie zniszczana reputacje, do zobaczenia pozniej...
Profeta:
--- Cytat: "Bart" ---Zrób coś z tą Twoją cholerną bałaganiarską stroną - tam więcej nie działa niż działa.
--- Koniec cytatu ---
Warto też zwrócić uwagę na podobny charakter strony głównej MaSzyny. Informacje na niej pochodzą chyba z 2003 roku. Zwłaszcza informacje o dostępnym taborze.
Do sporu się nie wtrącam, bo nie znam sprawy i nie wiem kto ma rację. Natomiast co do samego udostępnionego wagonu (nie będę się musiał wymieniać za pralkę ani odkurzacz) to rzeczywiście poziom szczegółów jest wysoki przez co wagon wygląda bardzo dobrze. Podoba mi się różnorodność kontenerów. Dzięki temu z jednego typu wagonów można zestawić ciekawie wyglądający, trochę zróżnicowany skład. Jednakże na bardziej rozbudowanych sceneriach FPS mocno ucierpi. Ale nie ma nic za darmo.
Pozdrawiam!
PS. Mógłbyś autorze umieścić jakieś screeny tej wspomnianej przez EP08_015 EU04?
EP08_015:
Ona jest we wczesnym stadium rozwoju w zasadzie pudło i dosc szczegolowo wozki. Jednak nawet ciekawie wyszla :) Lepiej niech nie pokazuje bo wątpie w to, ze za mam nadzieje X miesiecy, uda się zasiaść za nastawnikiem tego wyjątkowego loka, a wyjątkowego jak kazdy zabytek. Jednak zawsze podziwiałem tych wszystkich, ktorzy zdecydowali się wykonac lokomotywy tamtych lat. Z uwagi na dość trudne i czasochlonne zdobycie informacji i jakichkolwiek materialów na ich temat. Mamy już EP01 EL200 i EP02 i E401(EU40). Kolega szanowny Queued zdecydował się na EU04 moze tez EU20. Gratuluję odwagi. A ktoś chętny na EP03? i będzie komplet zabytków. A z czasem i do SPT się to wyeksportuje.
queuedEU:
Tu sie z Toba zgodze Wlodek co do EU04, a screeny oczywiscie zapodam
Cesky Kretek:
--- Cytat: "Mariusz1970" ---No jak tak właśnie pomyślałem, ale z drugiej strony coś mi tu śmierdziało. Jak przyglądałem się tym wagonom i dźwigowi, to pomyślałem sobie, że musi to być zrobione przez profesjonalistów, tam nawet cienie są. Po raz kolejny okazało się, że cudów nie ma. Ktoś, kto do tej pory na forum nie wydał ani jednego modelu, o nic nie pytał, teraz pokazuje profesjonalne wykonanie. Widać jaką ewolucję przechodzili twórcy taboru. Nikt z nich od razu nie wydał przepięknych wagoników czy loków.
--- Koniec cytatu ---
Hmm... nie wiem jak to czytać, zrozumieć... traktuje to jako "jakiś atak"(nie wiem jak to ująć... nie czytać tego dosłownie)... no więc...
Tutaj się z Tobą nie zgodzę: Ktoś, kto do tej pory na forum nie wydał ani jednego modelu, o nic nie pytał, teraz pokazuje profesjonalne wykonanie.
Otóż nie powiedziałbym że nie wydał na forum ani jednego modelu, bo już był link do Jego FTP z mnóstwem modeli (Była tam nawet paczka żeby grać w Q2 [Quake nie QueuedEU :P] ). Widocznie może za krótko na forum siedzisz. Ja swojego czasu sporo rozmawiałem z Q na gg, pokazywał mi screeny różnych modeli, nawet z niczego zrobił bardzo dobre wnętrze kuszetki... Więc proszę tutaj nie mówić że "nie wykonał ani jednego modelu". Pozdrawiam.
Peace!
P.S.: Jeżeli mylę się w rozumowaniu Twojego postu, proszę o zwrócenie uwagi i ew. krytykę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej