Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Budujmyż wagony ludzie moi drodzy!
queuedEU:
Smiesnie wyglada? Mnie to nie smieszy (rotfl) ...
Masz pytanie żeby przy robienu szyb nie było refleksow? .. hmhmhm....
No dopszz...
ps. Prosze nie nazywac moich ukochanych SA109 zlomem ;)
Kozi:
tak sie juz przyjeło ze te sa109 to tzw. Kolzłomy ;)
CT:
http://www.members.lycos.co.uk/et221167/lok/rend_eu04/render-013.jpg
My sie tu zastanawiamy gdzie sie podziala rama wozka. Czyzby odsprezynowanie bylo podpiete do ostoi , czy tez to moze zludzenie?
queuedEU:
Rama wozka... hmmhm.. Zostala wylosowana do kasacji w ramach oszczednosci na trojkatach ;)... A tak juz powazniej, bo jakos powinienem sie wytlumaczyc....
No coz foty byly ciemne zwlaszcza dosyc duze zacienienia pod skrzynia i nie wszystko bylo widac. Zapewne bylo tak duzo improwizowane ze master Q sie zdenerwowal i postanowil w ogole nie dawac :>
Czomo:
Jak dotąd w modelach nie było widać refleksów świetlnych np. Odbić z zewnątrz wagonów które stoja i takie tam.
Jest to możliwe choć robienie tekstur to dla mnie nie problem z zrobieniem tekstur do SA108 czy SA132 bo na dworcu idzie złapać te szynobusy.Z drugiej strony moim zdaniem przy robienu tekstur trzeba zauważyć iż przy pochyłosci tak zwane "opływowości" jak robimy tekstury od przodu też można zauważyć iż jedna tekstura nie wystarczy bo widać z jakiego poziomu została ona zrobiona tak więc mam swoją propozycje robienia dwuch tekstur (jeśli kiedykowliek będzie to możliwe) od poziomu torowiska i od poziomu pochyłości szyby przedniej czoła. W tym momęcie nie będzie widać że zrobiono jedną teksture czoła.
Jeśli mnie nie zrozumieliście to przykro mi z tego powodu bo powtarzać się nie będe... :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej