Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Niespodzianka do ED72 i EP09
Mariusz W.:
--- Cytat: "Hubert1" ---A gdyby je wymodelować w modelu kabiny to nie były by widoczne?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli byłyby w modelu kabiny, to z kabiny byłyby widoczne i można byłoby nimi ruszać, ale po wyjściu z kabiny już ich nie byłoby widać, gdyż od ktorejśtam wersji po wyjściu z lokomotywy kabina jest wyłączana. Ale jeśli byłyby w modelu zewnętrznym, to byłoby je widać i z wewnątrz i na zewnątrz, ale nie można byłoby ich podpiąć pod uniwersalkeye = brak możliwości poruszania nimi, chyba, że wprowadziłoby się to w *.exe, i ruszałyby się na takiej zasadzie jak sprzęgi, ale to już "większa zabawa".
Cesky Kretek:
Wycieraczki do ED72:
Ta po lewej, to przeróbka oryginalnej wycieraczki autorstwa kolegi @eU-o7 GTtuning.
Zrobienie tej przeróbki zajęło mi 20 minut...
Do pobrania:
http://members.lycos.co.uk/vampirekkk1/pliki/szyby_ed72.zip
Zapisz element docelowy jako...
MKaczy:
--- Cytuj ---Ta po lewej, to przeróbka oryginalnej wycieraczki
--- Koniec cytatu ---
I bardzo ładnie!!! jak to zrobiełs:> Ale archiwum jest uszkodzone, prosił bym o poprawienie;)
amator:
Co do pikselozy...
Nie może być lepiej gdyż tekstury mogą być bardzo dobrej jakości, a program przeczyta je w mniejszej rozdzielczości. Takie są moje wnioski z obserwacji bo sam robiłem tekstury ale mogę się mylić.
Cesky Kretek:
--- Cytat: "eU-o7 GTtuning" ---jak to zrobiełs:>
--- Koniec cytatu ---
To bardzo proste. Równie dobrze mogłem zrobić to w rozdzielczosći 1600x1200 :) Otóż: symulator czyta rozdzielczości, które mają szerokość i wysokość wyrażoną w wielokrotności liczby 8 (albo 4 już dobrze nie pamiętam). Autor ED72 zrobił to w najprostszej rozdzielczości 128x128, ponieważ była to pusa szyba. Ja zrobiłem wycieraczki w wersju 256x256, pownieważ wg mnie, nie ma sensu robić w większej, bo wszystkie szczegóły nie będą b. dobrze widoczne.
--- Cytat: "eU-o7 GTuning" ---Ale archiwum jest uszkodzone, prosił bym o poprawienie;)
--- Koniec cytatu ---
Nie jest uszkodzone - pomimo wagi 4kb (a w paczce 400kb ^^, ), ale dla pewności wrzucam paczkę spakowaną Winrarem.
http://members.lycos.co.uk/vampirekkk1/pliki/szyby_ed72.rar
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej