Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Zasada działania podświetlenia wewnętrznego w ET22-304.
CT:
Zawsze można zrobić podświetlanie jako teksturę .tga...wówczas należy dać jedna przezroczystą ( np. szyby w EP09 ), drugą lekko zieloną...nazwać podsw_ON i OFF...podpiąć to pod uniwersal_3 ( exe z działu DEVS ). Można nadać mu parametry:
'i-universal3' - ma się świecić ZAWSZE jeżeli universal3 włączony,
'i-universal3_M' - ma się świecić tylko jeżeli universal3 włączony i obwód główny włączony,
'i-universal3_C' - ma się świecić tylko jeżeli universal3 włączony i konwerter włączony.
Podświetlanie będzie dostępne po wciśnięciu odpowiedniego przycisku przypisango do uniwersala.
Niedoszły przykład z EP01
Profeta:
Witam!
Podpiąłem przełącznik np. SW-podsw pod universal3 i przełącznik działa (universal3: SW-podsw rot -0.2 0 0.2).
Natomiast wg wytycznych podanych przez @ABu powinna działać jeszcze lampka po załączeniu przełącznika. Umieściłem więć wpis -> i-universal3: podsw <- odnoszący się do elementów podsw_off i podsw_on na takiej samej zasadzie jak działają wszystkie lampki w kabinie. Niestety po załączeniu przełącznika podsw_off nie zmienia się na podsw_on. Próbowałem później podpiąć to np. zamiast ogrzewania pociągu i wszystko ładnie działało. Czy ktoś wie dlaczego universal w tym wypadku nie działa, bądź gdzie popełniam błąd?
Pozdrawiam!
Profeta:
Już sam do tego doszedłem. Działa na tym najnowszym exe. Problemem jest jednak to, że z tego co wiem wysypuje się ono na kilu sceneriach. W każdym razie podświetlenie w EP05 będzie działało mniej więcej na tej zasadzie, o której pisał Oli_EU.
Pozdrawiam!
Forest Gump:
A to moja propozycja świateł do EU07 :]
Pozdrowienia:
Forest
Gryzak:
A dało by się tak zrobić żeby jeszcze po załązeniu podświetlanie zapalały się światła i oświetlały droge??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej