Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

[Do fachowców, lub twórców fizyki do EN57]Nastawa w EN57.

<< < (2/3) > >>

M_aszynist_a:
@EP08_015:nie zrobie tak aby exe obsługiwało dwie nastawy, tylko napiszę wysoką lub niską ( w zależności od otrzymanej informacji).
Jeżeli w symku już jest wysoka to napiszę niską, jeżeli w symku jest niska to napiszę wysoką, tylko zanim udostępnię paczkę (wraz z zaległymi bipami i 2 EU07) muszę wiedzieć napewno (100%) jaka nastawa jest w symku na EN57.

EP08_015:
I jakim klawiszem bedziesz przelaczal nastawy? moze "F" ? jak dasz na rownolegla to nastawa zmieni sie na "standartowa domyslna".

hunter:

--- Cytat: "EP08_015" ---I jakim klawiszem bedziesz przelaczal nastawy? moze "F" ? jak dasz na rownolegla to nastawa zmieni sie na "standartowa domyslna".
--- Koniec cytatu ---

ZTCP symek obsługiwał nastawę PSR klawiszem "G".
Fragment CzytajTo.txt:

--- Cytuj ---G g dla niektórych elektrowozów: włącz/wyłącz PSR (jesli zdefiniowane w *.chk)
--- Koniec cytatu ---

Tylko nie wiadomo głównego - jak to zdefinować w *.chk ;-) (nigdzie o tym nie było napisane)

Pozdrawiam.

M_aszynist_a:
Ludzie poprostu zrobie osobny plik .chk-o to mi chodziło i mam pytanie jaka nastawa jest teraz w EN57, muszę wiedzieć na 100%, od was zależy kiedy wyjdzie paczka.

hunter:

--- Cytat: "M_aszynist_a" ---Ludzie poprostu zrobie osobny plik .chk-o to mi chodziło i mam pytanie jaka nastawa jest teraz w EN57, muszę wiedzieć na 100%, od was zależy kiedy wyjdzie paczka.
--- Koniec cytatu ---

Chcesz zrobić, jak nawet nie wiesz jaka jest nastawa. Wystarczy sprawdzić, jak zachowuje się kibel na poszczególnych pozycjach. Prosto też jest wywnioskować z *.chk .

Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej