Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Lokomotywa EP23-001 (wariacja)
Profeta:
--- Cytat: "Czomo" ---Ładna kabina ale na zewnątrz są dwie niedorubki źle dobrana kolorystyka między środkiem pudła a przodem i czołem EP23 no i brak tekstur kół chyba że mi się nie załadowały.
Podczas krótkiej jazdy próbnej na zakręcie profilowanym zrobiło się coś takiego z poręczą zewnętrzną na czole
http://img525.imageshack.us/my.php?image=byk8rn.jpg
fajnie to nawet wygląda.
--- Koniec cytatu ---
Z kolorystyką chodzi o to, że środkowy pas jest ciemniejszy? Tekstura kół dodana była w paczce. Jak się rozpakowało do głównego katalogu to musiała się wkleić do textures/tabor. Co do poręczy to chyba będzie trzeba z niej zrezygnować, bo model nie pochyla się wraz z kabiną.
Pozdrawiam!
Akvin:
--- Cytat: "EP08_015" ---jednak jestem w posiadaniu zdjęcia na dowód i fragmentu filmu videi, iż wczesniej kabiny ET22 były w odcieniach brązu. Bardziej lub mniej ciemnego.
--- Koniec cytatu ---
I mówiąc: " i czarny kolor pulpitu i sposób wykończenia wskaźników nie są moim wymysłem" miałem na myśli to iż występują one -incydentalnie- w ET22... nie odnosiłem tego do EP23, gdyż najzwyklej nie mam pojęcia jak mogła wyglądać jej kabina. Skoro wczesne ET22 miały kabinę malowaną na brąz to napewno byłoby to bliższe prawdzie rozwiazanie niż moje.
--- Cytuj ---Ja takie przesunięcie tej pręczy zaobserwowałem w byku 304, tej czechowickej maszynie, i to był chyba także lok roboty Akvina, właśnie też się dziwiłem, że cały lok się odchyla, a ta obręcz nie.
--- Koniec cytatu ---
Tak jest... ale to można przeboleć... gorzej jak sie jedzie a kabina odchyla sie w przeciwną stronę niż powinna na zakrętach... ale taki już model.
M_aszynist_a:
Ktoś usunął więc napiszę jeszcze raz (mam nadzieje że ostatni).
Fajnie zrobione tylko z tym czuwakiem trudno się przyzwyczaić;)
Akvin:
--- Cytat: "M_aszynist_a" ---Ktoś usunął więc napiszę jeszcze raz (mam nadzieje że ostatni).
Fajnie zrobione tylko z tym czuwakiem trudno się przyzwyczaić;)
--- Koniec cytatu ---
Jest tak po to żeby nei zasłaniał torów w pozycji "siedzącej".
Poscikk:
A mam pytanko. Testowalem ten lok na mocznikach i zauwazylem ze po wjezdzie pod wiate swieca sie manometry od hamulcow i wszystkie te amperomierze i voltomierze. Czy dalo by sie zrobic, zeby hasler swiecil tak jak one? Wtedy by byla to pierwsza lokomotywa normalnie przystosowana do jazdy w nocy. Pomijając loki, które zmodernizowal @youBy, żeby było podświetlenie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej