Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

MaSzyna 1 - Reaktywacja

<< < (6/15) > >>

uetam:

--- Cytat: "Akvin" ---
--- Cytat: "Mateu" ---A może po prostu zbanować wszystkich "niewiernych". Problem wtedy sam by się rozwiązał :) Takie moje skromne zdanie. Bo np avatar NKT z modelem Barta to już przesada.
--- Koniec cytatu ---

Tu niech sie już Bart wypowie czy mu to przeszkadza. Idąc tym tropem mógłbym zapytać czy masz zgodę PaFaWagu/Cegielskiego by wykorzystać wnętrze loka w avatarze ;)
--- Koniec cytatu ---

Przeciez to bylo ironiczne :) A co do PaFaWagu, to zgody nie mam ;]

Akvin:

--- Cytat: "Mateu" ---Przeciez to bylo ironiczne :) A co do PaFaWagu, to zgody nie mam ;]
--- Koniec cytatu ---

Ok :) Tak myślałem... Mam nadzieję że po 24:00 wszyscy wrócimy do poważnej, merytorycznej dyskusji.

Ryszard-san:

--- Cytat: "Bart" ---Sęk w tym że jak się patrzy na reanimowanie trupa to odechciewa się wszystkiego - łącznie z siedzeniem nad SPT (i to nie tylko moje zdanie - jako kogoś od SPT).

NKT to leniwy team   - przychodzą na to co gotowe, a sami niewiele zrobią. To najbardziej wkurza. Wykorzystali moją nazwę Nebula Killers Team (łącznie ze skrótem - niby przemianowanym), modele i tekstury w avatarach (z SPT) i teraz gnębią kod po Marcinie_EU i McZapkie. Dodają jakieś dosłownie pierdoły (przełączniki i dymki) i są uważani za niemal bogów, bo zwykli userzy zapomnieli że 4 lata kodzenia włożył w projekt ktoś inny - no ale przecież teraz dymek leci... i dodatkową lampkę można zapalić.

NKT nie ma nic przeciwko SPT to oczywiste, ba nawet z chęcią przejdą na SPT, no ale... własnie ale... pod warunkiem że i tam będzie już 90% gotowe. Przyjdą zbierać honory za dodatkowe przełączniki do zapalania lampek, czy nazwy nad semaforami, a przez większość userów znów zacznął być traktowani jak bogowie bo wszyscy zapomną że przez ich próżność i umiłowanie trupa, SPT wyszło o 4 lata później... - gdyż tyle czasu zajeło im "wykańczanie" starej ukochanej maszyny. A może jednak... poprostu czekali aż ktoś za nich zdecydowaną większość zrobi?
--- Koniec cytatu ---

Ciekaw jestem ile z obecnych userów pamieta pierwsza wersje maszyny z przed kilku lat, gdzie jechało sie po prostym torze, byl wiadukt i krzyrzowało sie z lokiem, a jedynym ruchomymi elementami byly wskazówki amperomierza i haslera ???

hejnal:
Ja pamiętam. Czyżbym był aż tak stary? Kiedyś Maszynę tworzyli nie tylko hobbyści ale i fachowcy z branży. Teraz robią to ludzie którzy na żywo nigdy pociągu nie widzieli.

Ryszard-san:

--- Cytat: "hejnal" ---Ja pamiętam. Czyżbym był aż tak stary? Kiedyś Maszynę tworzyli nie tylko hobbyści ale i fachowcy z branży. Teraz robią to ludzie którzy na żywo nigdy pociągu nie widzieli.
--- Koniec cytatu ---

Ja też pamiętam i pamiętam jak to rajcowało, ila się maiło nadzieji że jeszcze coś wyjdzie (wtedy dosep do neta miałem z kawiarenki wiec zdobycie tego cieszyło jak cos sie pojawilo)

Mam pytanie czy ktos zna dobrze lub bardzodobrze zasade działania prądnicy pradu stałego (chodzi o charkterystyki)

W ksiazkach o lokach zawsze podeją charkterystyka (U od I)dla maksymalnego wzbudzenia wiec czy jesli jest mniejsze wzbudzenie na 4 pozycja SM42 to charakterystyka ma ten sam kształt lub bardzo podobny? Jeśli tak to mam sposub na bardzo łatwe odwzorowanie pracy spalinowek z nap el.
Pozdrawiam ryszard

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej