Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Zrobiłem piredułkę przeszukiwacz taboru

(1/4) > >>

Mariusz1970:
Witam

Zrobiłem na szybko takie coś w Excelu VB przeszukiwacz taboru.

Podaje się tam ścieżkę dostępu do MaSzyny, jakie pliki ma przeszukiwać np. *.scn, i ścieżkę dostępu do plików przeszukiwanych.
Programik przeszukuje plik dajmy na to scn, wyszukuje tabory i sprawdza, czy jest tekstura do danego taboru (np. wagonu, czy loka), sprawdza czy jest plik sterujący *.chk, jeżeli jest we wpisie headdriver lub reardriver sprawdza, czy w pliku dynamic.dat jest wpisany chk.
Jeżeli będzie coś nie tak, to wypisze plik przeszukiwany, wpis, co było nie tak.
Mogą być błędy np. w sceneriach Quark*.scn wypisuje tam maluchy i inne przeszkadzajki, ale tego jest niewile.
Zrobiłem, to po to, aby jak dojdzie jakaś sceneria nie musieć ręcznie przeszukiwać plik scenerii, aby zobaczyć, czy mam cały tabor.
Nie mam gdzie tego wystawić. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to mam włączone GG to się dogadamy, lub jeśli ktoś ma miejce na serwerze, to też proszę o kontakt. Dodam, że ten xls ma 39 kB

Pozdrawiam
Mariusz

Mati_An:
Najlepiej dać to tutaj:
www.hyperupload.com

Pozdrawiam.

Mariusz1970:
Dzięki
linkhttp://hyperupload.com/download/54803971/Scenery.xls.html

Mariusz W.:
Mi pojawia się taki błąd:

Co on oznacza? Mogę go jakoś "ominąć"?

Ale ogólnie programik jest dobry, zagości u mnie na stałe w głównym folderze MaSzyny.

Dodano po 3 minutach:

A czy przeszukuje też wpisy w plikach includowanych?

Mariusz1970:
Przeszukuje dowolny plik tekstowy, czyli można wskazać również pliki inc.
Co do błędu to u kolegi Mariusza W.
w scenerii byl zapis 111a[]0.0, czyli pomiędzy 111a nie było spacji, tylko jakiś dziwny znak. Program reaguje tylko na spacje.

Kolejna wersja :)
Przegląda automatycznie pliki include dodane w pliku scn
Jest tam wybór czy automatycznie przeglądać include, czy nie
http://hyperupload.com/download/54803959/Scenery.xls.html
Więcej poprawek już nie będzie (przynajmniej nie przewiduje).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej