Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 61 - v1 wydana!
bohunIC:
Przypominam ;) Czeski w Tobie chyba nadzieja, a ja jestem strasznie napalony na skończenie tej trasy jak najszybciej.
mk1992:
Pozwole sobie na małe OT-po otrzymaniu odpowiedzi na moje pytanie prosze o wydalenie postów. A pytanie kieruje do bohunaIC:
Czy robiąc trase, robisz wszystko pokoleii, czyt. tak, że pierw robisz tory, następnie kładziesz trakcje, pózniej wskazniki itp. i na końcu teren, czy wszystko naraz, tzn, troche torów, sieci trakcyjnej, teren znowu tory itd, taka mieszanina ?
Pozdrawiam !
bohunIC:
Najpierw szlak, potem trakcja, potem wstępnie teren, a na koniec wskażniki i wykańczanie terenu! W ten sposób jestem w stanie określić i kontrolować FPS dokładając czy odejmując bajery. No teraz najgorszy moment to węzeł w Herbach Nowych to przerobienia, bo tam zjada jak niewiem co.
bohunIC:
Wykańczanie odcinka, którego nie było dotychczas w starej wersji trasy czyli odg. Liswarta - Lisów - Kochanowice - odg. Jawornica - [Lubliniec]
zaraz za Herbami starymi
Wyjazd z lisowa w kierunku Herby Stare
stacja Lisów, niestety bez budynku dworca jeszcze, ale za to z nastawnią
a to już Kochanowice, wjazd od strony Lisowa
stacja Kochanowice i budynek dworca
odg. Jawornica [goło i wesoło, bo póki co stacji Lubliniec nie ma i chyba że ktoś sie za to weźmie to bedzie]
Póki co teren jest tak na 60% zrobiony, trzeba powstawiać pare budynków, troche lasu i bedzie wykończony a co za tym idzie, odcinek z [Lubliniec?] do [Blachownia] bedzie ukończony!
mk1992:
Mam pytanie do BohunaIC: Czy dworzec w Kaletach masz zrobiony ? W internecie jest plan, jest troche zdjęć, chetnie zrobie ten dworzec. Powiedz tylko czy byłbyś zainteresowany, jeżeli tak, to do kiedy miałbym zrobić ten dworzec ?
Pozdrawiam, czekam na konkretną odpowiedz !
Na tych dwóch stronach jest ponad 50 róznych zdjęć z Kalet, może bym coś z tego wypocił:
http://www.centrax.strzybnica.com/thumbnails.php?album=13
http://www.kolej.one.pl/index.php?dzial=linie&id=394&okno=przebieg
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej