Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Lokomotywa EP05
Patrykos:
--- Cytuj ---44:77 jest w EP05 - dane z internetu.
Testujcie dalej i piszcie co jest nie tak
--- Koniec cytatu ---
Pomyłka!! 77:44
youBy:
dobrze jest, 44:77, najpiwerw mniejsze potem większe, bo jakby było na odwrót to silniki byłyby superwolnoobrotowe (zamiast wolnoobrotowych, jakie są teraz), a poza tym przy odwrotnym ustawieniu lok by jechał koło 3 razy szybciej i by miał 3 razy mniejszą siłę
Jaco:
Jak widzę plik chk zapożyczony jest od EU07 i zmiana przekładni niewiele pomogła.
Proponuję zatem zmianę wartości na poszczególnych pozycjach rozruchowych nastawnika jazdy w plikach chk. Ja u siebie już to uczyniłem i odpowiadają one wartościom lokomotyw EU05 i po zmianie przekładni na 44:77 EP05. Niestety "boków" nie ma.
Proszę kogoś o kontakt, abym mógł ten plik posłać mailem i żeby ta osoba to gdzieś powiesiła do pobrania.
Profeta:
--- Cytat: "Jaco" ---Jak widzę plik chk zapożyczony jest od EU07 i zmiana przekładni niewiele pomogła.
Proponuję zatem zmianę wartości na poszczególnych pozycjach rozruchowych nastawnika jazdy w plikach chk. Ja u siebie już to uczyniłem i odpowiadają one wartościom lokomotyw EU05 i po zmianie przekładni na 44:77 EP05. Niestety "boków" nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Wartości na pozycjach rozruchowych zostały zmienione, ale "nieprofesjonalnie". Świadczy o zmianie choćby ilość pozycji rózna od tej w 07, zmiana parametrów (Vmax, wymiary itd). Poza tym pozycje nastawnika wrzucają się same (to wzięte z kibla).
Ja mam tą samą fizykę co Wy? Niech ktoś wklei plik chk z paczki.
Co do "boków" pisałem już wyżej.
Pozdrawiam!!!
Jaco:
--- Cytat: "Profeta" ---w rzeczywistości chyba też tak było i dlatego zrobili w nich sterowanie wielokrotne (mogę się mylić)
--- Koniec cytatu ---
2 x EP05 targały Ex nawet z 11 wagonami o masie 500 t z V max 160. Jechały po dwie, aby m.in. utrzymać rozkład jazdy. Chodzi tu przede wszystkim o Górnika i Krakusa. Tatry dla przykładu na 2 x EP05 miały mase 750 t, ale V max 140.
Dodano po 5 minutach:
--- Cytat: "Profeta" ---Wartości na pozycjach rozruchowych zostały zmienione, ale "nieprofesjonalnie".
--- Koniec cytatu ---
Ja zmieniłem na oryginalne...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej