Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Lokomotywa EP05
Profeta:
Witam ponownie,
Chciałby zapytać czy na zadane przeze mnie wyżej pytania po prostu nikt nie zna odpowiedzi i przez to nie może pomóc? Czy może tak jak w poprzednich pytaniach wszelkie sugestie zaczną się pojawiać dopiero po ukazaniu się modelu (o, jednak nie, bo przecież bez tych odpowiedzi nie może on powstać). Przynajmniej kilka osób w tym wątku wykazało, że posiada wiedzę na temat tych lokomotyw, więc przeczytajcie te pięć pytań i zastanówicie się, czy aby na pewno nie możecie jeszcze choćby częściowo udzielić informacji. Może ktoś zna maszynistę, który takie lokomotywy kiedykolwiek prowadził? A może taki właśnie maszynista jest wśród nas na forum?
Bez tych odpowiedzi wykonanie kabiny staje pod znakiem zapytania. Pytałem 19 sierpnia... teraz mamy 6 październik a co za tym idzie rok akademicki w toku. Więc będzie trudno, ale liczę, że wspólnie damy radę ten projekt ukończyć... choćby miało to trwać jeszcze trzy miesiące lub pół roku.
I na koniec coś z klasyki: "Pomożecie?" :-)
EP08_015:
Kolego profeta. Wyglada na to ze nikt takowych informacji nie posiada. Jak wiadomo byly poczynione zmiany w EP05 i zapewne zadna z zachowanych kabin nie odpowiada tej z EU05. Wiec prawdopodobnie pozostaja tylko domysly, a co za tym idzie takze brak jakichkolwiek zdjec i informacji o tamtych kabinach. O ile jakiekolwiek zdjecia sa to zapewne te ksiazkowe tylko czyli B/W no color. Ja tej ksiazki nie posiadam i nie znam ich zawartosci, jednak sadzac po ksiazkach innego taboru mysle ze ci co posiadaja ksiazke o eu/ep05 posiadaja tez plany kabin z opisami kazdego elementu pulpitu. Coz moge ci napisac wiecej.... Kolega ET22_rulz zapodal do dzialu bugs probke fizyki pod Eu05, jednak jak to testowac? kiedy porownania nie ma, gdyz nie ma na chodzie zadnej eu05. Obecnie na loka dostac się graniczy z cudem i porownanie symkowego taboru z tym co teraz jezdzi takze momentami staje sie nie mozliwe. Gdy symek powstawal to nie bylo klopotu z umowieniem sie z mechem i pojezdzenie takze za nastawnikiem. A teraz? nawet najpiekniejsze pismo nie zagwarantuje dostania sie do kabiny.
|andy|:
--- Cytat: "Profeta" ---Witam ponownie,
(...)I na koniec coś z klasyki: "Pomożecie?" :-)
--- Koniec cytatu ---
Ja ze swojej strony mogę zaoferować jedynie zdjęcia z kabiny EP05, lecz ta kabina jest gotowa. Wysyłać?
Loui:
Niestety ale w książce o EU05 jest tylko to jedno zdjęcie - opisu pulpitu też nie ma.
Profeta:
--- Cytat: "|andy|" ---Ja ze swojej strony mogę zaoferować jedynie zdjęcia z kabiny EP05, lecz ta kabina jest gotowa. Wysyłać?
--- Koniec cytatu ---
Takich zdjęć posiadam bardzo dużo. Zatem kabina będzie wytworem mojej wyobraźni, jak również poprzez porównanie z kabinami czeskich/słowackich 141. Z tym, że te wszystkie pokrętła są identycznie rozmieszczone jak w niektórych kabinach 141 (dochodzę do wniosku, że trudno tam znaleźć dwie identyczne kabiny), więc osoby dobrze zorientowane w czeskich lokomotywach mogłyby to ustalić. Czy to poprzez odnalezienie odpowiednich zdjęć i przetłumaczenie podpisów pod pokrętłami, czy poprzez znajomych czeskich MK. Są jeszcze CTLowskie ET05 i ET13... tam może byc podobnie, więc jeśli ktoś ma tzw. znajomości w kręgach tego prywaciarza to też mółby być bardzo pomocny. Kolorystyka jest już rzeczą drugorzędną, gdyż to można rozwiązać samą wyobraźnią i obserwacją rzeczywistości :).
Jeszcze mi powiedzcie, który z tych dodatkowych wskaźników był tym prędkościomierzem Almico... był obok amperomierzy, czy obok manometrów?
Dzięki i pozdrawiam!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej