Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Lokomotywa EP05

<< < (32/40) > >>

Czomo:
Może coś przegapiłem ale dziś bardziej niż zawsze rozglądając sie po kabinie A zauważyłem paczke papierosów znanej firmy (nie będe reklamował bo mi nie zapłacili) ale owy palacz maszynista przejdzie do kabiny B gdzie jest zakaz palenia. To jest dość ciekawe rozwiązanie.
Co do światła punktowego nie można by było zrobić tylko na samym pulpicie takiej powiedzmy smugi wychodzącej po za przyrządy co by dawało efekt że owa lampa oświetla przyżądy a sama smuga by nie pokrywała się z i tak oświetlonymi przyżądami.
W ogóle kwestia  świateł jest tu co chwila poruszana Ja w jednym z wątków wpisałem czy by nie można było zrobić oświetlenia danej tekstury lub w przypadku oświetlenia zenętrznego terenu.

Akvin:

--- Cytat: "Czomo" ---Może coś przegapiłem ale dziś bardziej niż zawsze rozglądając sie po kabinie A zauważyłem paczke papierosów znanej firmy (nie będe reklamował bo mi nie zapłacili) ale owy palacz maszynista przejdzie do kabiny B gdzie jest zakaz palenia. To jest dość ciekawe rozwiązanie.
--- Koniec cytatu ---

Wciśnij F13, to paczka się otworzy i wydali jednego papierosa... ;)

--- Cytuj ---Co do światła punktowego nie można by było zrobić tylko na samym pulpicie takiej powiedzmy smugi wychodzącej po za przyrządy co by dawało efekt że owa lampa oświetla przyżądy a sama smuga by nie pokrywała się z i tak oświetlonymi przyżądami.
--- Koniec cytatu ---

Ciekawe jak by to wyglądało w dzień... pewnie jak rozlana na pulpicie grochówka.

--- Cytuj ---W ogóle kwestia  świateł jest tu co chwila poruszana Ja w jednym z wątków wpisałem czy by nie można było zrobić oświetlenia danej tekstury lub w przypadku oświetlenia zenętrznego terenu.
--- Koniec cytatu ---

Danej tekstury? Przez Selfillum?

Czomo:

--- Cytat: "Akvin" ---
Danej tekstury? Przez Selfillum?
--- Koniec cytatu ---

Widze że nie rozumiesz o co mi chodziło ale z drugiej strony widze też że się ze mnie nabijasz czy jak. Choć po przemyśleniu raczej to może wyglądać jak rozlane mleko po wyschnięciu ;).
Ale wracając po pierwsze nie znam i pierwsze słysze okrleślenie Selfillum może to dziwne ale to dla mnie nowe określenie. Powiem jaśniej chodzi mi o oświetlanie tekstur lub terenu przez rozjaśnianie ich z exe(?) takie coś osągnięto przy realizacjach tych kiczowatych symulatorów Trainz czy jeszcze śmieszniejszym MSTS (dawno tego nie włączałem bo po co) więc właśnie o takie coś mi chodziło. A jeśli nie widziałeś to już twoja w tym głowa aby takie coś zobaczyć. Wygląda to moim zdaniem bardziej realistyczniej niż dodawanie .tga. I jeszcze co do oświetlania pulpitów tym samym sposobem nie wiem czy by się to udało ale kto wie....

Profeta:
Napisze po raz setny, że exe nie ma możliwości robienia profesjonalnego podświetlenia. Teraz jest i tak lepiej niż we wszyskich kabinach jakie dotychczas upubliczniono i myślę, że wygląda to dobrze. Jeśli się komuś z jakichś względów nie podoba to musi jakoś ten problem rozwiązać. Tworzenie smug wewnątrz będzie w dzień wyglądało jak ta wspomniana grochówka. Co do marki papierosów to podpisałem z nimi kontrakt na milion dolarów i muszę ich reklamować ;). A w kabinie B nie ma zakazu palenia tylko propaganda antynikotynowa. Jej genezę wyjaśniałem wcześniej, podobnie jak to podświetlenie... no ale po co czytać cały temat.
Pozdrawiam!!!

Czomo:

--- Cytat: "Profeta" ---no ale po co czytać cały temat.

--- Koniec cytatu ---

Jeśli to było do mnie to czytałem ten temat sto razy ale po co te sprzeczki o kawałek paczki (z papierosami).
Aha co do propagandy to może jeszcze takowe nalepki porozlepiać w innych lokach ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej