Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Lokomotywa EP05

<< < (25/40) > >>

Loui:
Pojeździłem sobie ostatnio EP05 i muszę przyznać  że lok jest całkiem nieźle zrobiony widać sporo włożonej pracy, mam tylko jedno zastrzeżenie - od kiedy to na EP05 montowany jest PSR ?  Przy rozruchu można spokojnie dać nastawnik na ostatnią pozycję i obserwować jego pracę. To że na czechu jest wał kułakowy to nie znaczy że PSR też posiada. Myślę że jest to dość  duży mankament tego modelu.

ammpp:
Witam

Mam 2 pytania:

1. Czy w EP05 jest bocznik taki sam jak np. w EU07 ?
W symulatorze niby działa, ale nie rusza się żadna wajcha, a przynajmniej nic takiego nie zauważyłem.

2. Jak to jest z hamowaniem w EP05 ?
Wiem że prędkość 160 km/h to dość dużo, ale...  przy kranie ustawionym na pozycję awaryjną prawie w ogóle nie hamuje, podczas gdy EP09 na takiej pozycji prawie w miejscu staje. Nawet z wagonami.

Pozdrawiam

Adam

Profeta:

--- Cytat: "Kozi" ---No to Czesiek mnie zaskoczył. Na pewnej trasie o nazwie XXXXXX. Jadąc ze składem 11 wagonów utargał 193km/h. EP09 z tym samym składem udarła tylko 184km/h.
--- Koniec cytatu ---

Może przesadziłem z tą fizyką ;) W rzeczywistości byłoby to możliwe (bardzo teoretycznie)?

--- Cytat: "Loui" ---Pojeździłem sobie ostatnio EP05 i muszę przyznać że lok jest całkiem nieźle zrobiony widać sporo włożonej pracy, mam tylko jedno zastrzeżenie - od kiedy to na EP05 montowany jest PSR ? Przy rozruchu można spokojnie dać nastawnik na ostatnią pozycję i obserwować jego pracę. To że na czechu jest wał kułakowy to nie znaczy że PSR też posiada. Myślę że jest to dość duży mankament tego modelu.
--- Koniec cytatu ---

Bo niestety takie są tylko możliwości exe i to wszystko jest udawane. Wypowiedzcie się czy lepiej jakby PSR wyrzucić czy nie, bo różne były propozycje. Wtedy zmieniłoby się to wraz z wydaniem modelu bez sterowania wielokrotnego.
A teraz odpowiedzi dla ammpp:
1. W EP05 jest bocznik w kole nastawnika, ale na obecnym exe się tego nie dało zrobić i stąd nic się nie rusza przy bocznikowaniu.
2. EP09 ma dodatkowo hamulec elektrodynamiczny (chyba nie pomyliłem nazwy ;) ), stąd, myślę, jej lepsze hamowanie. Poza tym wszelkie parametry hamulców w fizyce EP05 dałem z EP08 (byćmoże są za słabe, ale nie wiem czy tu moze być jakaś wielka różnica).

maly:
Witam

Zdecydowanie PSR wyrzucic (wałek nastawnika, podąża za kołem nastawnika z pewnym opóżnieniem i w jedną i w drugą strone ale nie jest to PSR) Różnica w hamulcu pomiędzy EP08 a EP05 jest znaczna. Lokomotywa EP05 własnie ze względu na hamulec nie ma ograniczenia prędkości do jazdy
luzem (160km/h) podczas gdy pozostałe mają (110km/h)

Pozdrawiam

ET22_RULZ:
Oczywiście EP05 nie posiada PSR. Ale IMHO przy obecnych mozliwosciach exe jest to najlepsze rozwiazanie dla zasymulowania blokady nastawnika przy okreslonym pradzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej