Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Nowa traska

<< < (9/12) > >>

eu43:

--- Cytat: "Lanos" ---Tylko chcę powiedzieć że powtarzacze nie odnoszą się do żadnych semaforów :) Ale jak trzeba to zrobię tez wyjazdowe z pasami świetlnymi :)
--- Koniec cytatu ---

Semafor powtarzający, jak sama nazwa wskazuje, powtarza sygnał semafora do którego się odnosi. Stosuje się je np. na zakrętach, żeberkach łukowatych, dlatego, że ten semafor, do którego dany powtarzacz się odnosi może być przez coś zasłaniany (przez drzewa, budynki).
Powtarzacz nie jest osobnym semaforem. Nie może samodzielnie dawać sygnałów. Jeżeli sceneria, którą robisz miała by kilka powtarzaczy do tego samego semafora, to wtedy wszystkie muszą wskazywać ten sam sygnał. Jak masz jakieś kłopoty, to jestem chętny do pomocy i mogę Ci zrobić profesjonelne żeberko zgodne z przepisami ;)

Poscikk:
A na Krzyżowej są same powtarzacze, albo mi się wydaje. No ale cóż, zrobię jeszcze semki wyjazdowe 5-komorowe+pas

eu43:
Teraz tak sobie oglądam ten screen i twój podpis i nachodzą mnie pytania:
1. Jakie robisz odstępy pomiędzy torami?
2. W tym momencie, jak piszę ten post, pisze na twoim podpisie, że masz ją ukończoną w 65%. Ile to stanowi km trasy? Ile stacji/przystanków przewidujesz w tej scenerii?

Poscikk:
Poprawiłem już semki. Teraz wyglada to tak:

I co lepiej? Teraz odpowiadam na inne pytania.

--- Cytat: "eu43" ---1. Jakie robisz odstępy pomiędzy torami?
--- Koniec cytatu ---

Około 4m. Tak wychodzi z moich obliczeń w 3d studio.

--- Cytat: "eu43" ---2. W tym momencie, jak piszę ten post, pisze na twoim podpisie, że masz ją ukończoną w 65%. Ile to stanowi km trasy? Ile stacji/przystanków przewidujesz w tej scenerii?
--- Koniec cytatu ---

Torowisko jest ukończone w 100%. Mogą zajść małe zmianki ale raczej nie.
Trasa będzie liczyła około 70-100km. Przynajmniej tak mi się wydaje. Po prostej llinii to jakieś 57 km. A wliczając jeszcze zakręty to trochę dojdzie.
Będą przystanki jak trzeba będzie manewrowac loka czyli: Wyjeżdżając z Warszawy Głównej - Kraków Ptaszków - Mokra Beskidzka - Schabówka i dojeżdżamy do Odkopanego :)
I na koniec pytanko:
Jak podświetlić pas? Bo jak dam żeby na semku zapaliło s6 to się nie podświetla.

Żabek:

--- Cytat: "Lanos" ---Poprawiłem już semki. Teraz wyglada to tak:
[zdjęcie ciach]
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem, może to wina perspektywy, ale to wszystko się jakieś takie krzywe wydaje... Peron jakby ma spad w lewo...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej