Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Prośba o pomoc z eventami

(1/2) > >>

Poscikk:
Mam taki mały problem z eventami. Mam semka wjazdowego 5-komorowego , a przed nim tarczę ostrzegawczą. Plik include semka nazywa sie SS5zpcpbI.inc a tarczy TS2zpI.inc . Oto event który napisałem żeby na semku sie zapalilo sz1:

--- Kod: ---event start multiple 10.0 none wjazd_ToA_sz1 Test_zwr02+ Test_zwr04+ endevent
--- Koniec kodu ---

Tak wyglądają wpisy semków do scenerii:

--- Kod: ---include;SS5zpcpbI.inc;wjazd_ToA;24.4575;0.0;2049.38;-180.0;ToA;ToA;end
--- Koniec kodu ---

A ten to wpis tarczy ostrzegawczej:

--- Kod: ---include;TS2zpI.inc;wjazd_ToA;24.5831;0.0;2029.97;-180.0;ToA;ToA;end
--- Koniec kodu ---

I teraz mam pytanko. Tarcza jest semek jest, a wywala brak eventu os1, os2, os3, os4. A event jest napisany. Proszę zobaczyć o co chodzi i gdzie jest ewentualny błąd. Jeszcze podaje eventy przypisane do toru:

--- Kod: ---event0 start
event0 start_os1
event0 start_os2
event0 start_os3
event0 start_os4
--- Koniec kodu ---

Bart:
Nawaliłeś za dużo ToA -> widze 4 a powinien być jeden tylko w semaforze. A i do toru za duzo podpieleś eventów. Pamiętam ze robiły sie jaja jak było wiecej niż dwa. Nie wpinaj OSów bo o jest wyzwalane przez semafor.

Masz możliwość porobienia troche fotek z okolic Remertowa i E20? Mam niecne plany co do Wawy :]

Poscikk:
Tylko jest problem bo ja mam aparat w telefonie. Dokładnie to o co chodzi w rembertowie i co to jest to E20? :) I jeszcze mi wywala błędy jak postawie tą tarcze to wywala cos takiego:

--- Kod: ---event start_os4 does not exist
--- Koniec kodu ---
I tak jeszcze po kolei az dojdzie do os1 i potem sceneria sie wczytuje. I jeszcze jedno. Wywala mi taki komunikat:
--- Kod: ---Twój OpenGL jest niekompatybilny z symualtorem i litery dwuwymiarowe nie będą wyświetlane
--- Koniec kodu ---

Możecie mi powiedzieć od czego to sie robi? Ja mam OpenGL 1.5.1 więc nie najnowszy i nie najstarszy :)

eu43:
Najlepiej, jakbyś jeszcze pokazał ten event "start_os4".

guest1206:

--- Cytat: "Lanos" ---Tak wyglądają wpisy semków do scenerii:

--- Kod: ---include;SS5zpcpbI.inc;wjazd_ToA;24.4575;0.0;2049.38;-180.0;ToA;ToA;end
--- Koniec kodu ---

A ten to wpis tarczy ostrzegawczej:

--- Kod: ---include;TS2zpI.inc;wjazd_ToA;24.5831;0.0;2029.97;-180.0;ToA;ToA;end
--- Koniec kodu ---

--- Koniec cytatu ---

Semafor i tarcza nie powinny mieć takich samych nazw. Jako ostatni parametr powinna być podana nazwa tarczy ostrzegawczej, a nie jej symbol. Zatem wpisy powinny wyglądać np. tak:

--- Kod: ---include;SS5zpcpbI.inc;wjazd_A;24.4575;0.0;2049.38;-180.0;A;wjazd_ToA;end
include;TS2zpI.inc;wjazd_ToA;24.5831;0.0;2029.97;-180.0;ToA;end
--- Koniec kodu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej