Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wrzosy - pociąg zdawczy TKS633501
Semafor09:
W pierszym poście zamieściłem kolejną aktualizację.
Dodana została mijanka w Rakowicach z pociągiem kontenerowym. Występuje tu zdarzenie losowe - albo dostaniemy przelot, albo będziemy musieli chwilę poczekać.
W pierszym poście również zamieściłem kwestie dla radiotelefonu. Chętni mogą zgłaszać się tu lub na prywatnych wiadomościach.
Jak już mówiłem, nie przewiduję przedłużenia scenariusza, choć nie wykluczam, że napiszę scenariusz manewrowy w Jerzyniance, bo tam jest spory potencjał.
Kogut:
Scenariusz interesujący, w pełni przejezdny. Parę uwag:
-w rozkładzie tks633501 prędkość jest zapisana dopiero na wysokości mijanki Rakowice, nie zaś przy stacji początkowej biegu pociągu,
-składy dekoracyjne do ukrycia w Starterze, poprzez dodanie myślnika po dyrektywie //$o w pliku .scn,
-rozkłady do konwersji na format ansi, gdyż źle wyświetlają się w Starterze, ponadto wszystkie nazwy plików bezwzględnie małymi literami.
Semafor09:
Dziękuję za zgłoszenie tych błędów, po południu zamieszczę poprawkę.
Rafaeloogra:
Hejka. Mam do Ciebie pytanie w jakim czasie byś napisał scenariusz manewrowego. Ja bym był chętny w jakiś sposób Ci pomoc w stworzenia tego scenariusza. fajnie było by gdyby powstał na wakacje zeby jakos miło spedzic czas
Semafor09:
Biorąc jeszcze pod uwagę naukę algorytmu OS i zakładając, że robiłbym scenariusz codziennie, to myślę, że było by możliwe pierwsze opublikowanie około sierpnia (ten scenariusz zacząłem w ferie, ale miałem kilkumiesięczną przerwę) .
Jakiego rodzaju pomoc oferujesz? Dla mnie przydałaby się pomoc przy pisaniu rozkładów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej