Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny
Poradnik tworzenia screenów
bismarck:
Jak nazwa wątku wskazuję przedstawiam poradnik tworzenia screenów autorstwa mojego i mojego kolegi szymona który pomógł mi w realizacji mojego projektu. Jako osoba która ma duże doświadczenie z maszyną (nie pamiętam konretnej daty ale był jeszcze wtedy rainsted) a szczególnie duże doświadczenie w twórzeniu ładnych screenów postanowiłem przekazać wam naszą wiedzię na temat tworzenie screenów. Znajdziecie tu najważniejsze podstawy jak i skomplikowane rzeczy o których nawet niektórzy weterani maszyni nie wiedzą.Oczywiścię Zdaję sobie sprawę że nie jest to przełom dla symulatora ani coś czego społeczność potrzebowała od powstania maszyny, ponieważ o wiele bardziej potrzeba nowych tekstur scenerii i pociągów ale nie jestem w stanie stworzyć żadnej z wymienoniej rzeczy więc robię to co umiem :) Czekam na waszę opinie i przemyślenia i życze miłej lektury (niestety ucięło mi link więc należy go maunalnie skopiować)
https://eu07.pl/userfiles/28428/Poradnik%20screenów%20maszyna.pdf
RafaPolska424:
O czym ty solisz człowieku? Raz, że podajesz swoje dane osobowe na jakimś ogólnodostępnym forum w internecie, a dwa że potrzeba minimum samokrytyki i poczucia estetyki żeby zauważyć, że robisz najbardziej średnie skiriny jakie się da.
bismarck:
imię i nazwisko to faktycznie dane osobowe, ale nie tak poufne jak np. PESEL i oboję nie widzimy w tym przeszkody. Odwołując się do 2 części zdania, mam minimun samokrytyki i poczucia estetyki i nie uważam że moje screeny są "najbardziej średnie jakie się da" Nie mogę powiedzieć że są idealne ale niektóre są po prostu ładne. A jesli już pozwalasz sobie na takie stwierdzenia to może pochwal się swoimi screenami ;)
x_Zielu:
Akurat z tym "pokaż swoje" to źle trafiłeś, bo mówisz to do osoby która robi jedne z lepszych screenów, jakie mam okazję widywać XD
RafaPolska424:
Niech będzie. Pal licho z tymi danymi osobowymi, bo swój rozum masz. Jezeli chodzi o moje screeny, to starczy, że w pracy muszę sie tlumaczyć z idiotyzmów. Ten poradnik jest bezcelowy calkowicie w tej formie; Instrukcja obsługi prtsrc to nieśmieszny zart, a te kąty to najdziwniejsze co dzisiaj zobaczyłem. Lepiej przeczytać sobie jakikolwiek poradnik w internecie, od osób które faktycznie znają się na fotografii. Poza tym to polecam zachowanie trochę pokory. Duże doświadczenie z maszyną może mieć ktoś kto siedzi w niej aktywnie od 2003 roku i zna każdą linijkę kodu, a to czy robisz ładne czy nieładne screeny pozostaw do oceny innym, bo pisanie o sobie że masz "doświadczenie w robieniu ładnych screenów" nie wzbudza podziwu tylko politowanie i przypomina psa który liże własne jajca. Moja opinia jest taka, że robisz niczym niewyróżniającą się średniawę i w tym momencie nie powinieneś się pchać przed szereg.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej