Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Rogatki automatyczne i Top
Przemekm:
--- Cytat: koszowy w 21 Lutego 2025, 21:19:54 ---Pytanko niezwiązane bezpośrednio z pytaniami, czy chodzi o wypadek z udziałem EN63H na odcinku linii 402?
--- Koniec cytatu ---
W sumie tak. Ale widziałem też filmik na którym mieli dość czasu, żeby zaczepić do auta stojącego na przejeździe linę i ściągnąć je za pomocą innego samochodu. Wydaje mi się że gdyby podnieśli szlabany to przynajmniej pociąg mógłby zwolnić widząc na Top awarię na przejeździe.
matek123:
Czyli najlepszym wyjściem byłoby odsunięcie czujników SSP tak, żeby przed minięciem TOP przejazd był już zamknięty.
barman_2000:
Nic Ci to nie da, bo jak ktoś wjedzie w już zamknięty przejazd to też już się tego nie zobaczy. Top ma sygnalizować maszyniście czy urządzenia na przejeździe są sprawne, a nie czy jakiś inteligentny inaczej kierowca wjechał w rogatkę.
matek123:
Mi chodziło o pierwszą fazę, czy przejazd się zamknął, czy nie zatrzymał się drąg na samochodzie który znalazł się i zatrzymał na przejeździe, co jest chyba stosunkowo najczęstsze. Na zasłabnięcia/awarie hamulców/jadących na czołgistę, to tylko zadziałają rosyjskie przejazdy, albo antyterrorystyczne zabezpieczenia deptaków.
barman_2000:
Tak jak pisałem, system jest zaprojektowany i działa na kolei nie tylko naszej jako sygnalizacja czy automatyka działa i jest sprawna. Nie jest to system wykrywania kierowców z prawem jazdy z chipsów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej