Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

calkowo_drezyny

<< < (2/3) > >>

M79r:

--- Cytat: koszowy w 27 Stycznia 2025, 14:17:31 ---Czy pisząc melex masz na myśli ten wózek peronowy? Jeśli chodzi o hulajnogę, to wydaje mi się, że była możliwość jazdy, tak jak deskorolką. Ale komu by się chciało jechać taki kawał na desce 😅

Co do scenariusza, który jest tutaj głównym tematem dyskusji, mała rzecz a cieszy. Fajny pomysł na wykorzystanie tego odcinka. Z tego co pamiętam, to w całkowo_wycieczka trasa na Boldy (a może Pomianki?) również miała charakter turystyczny.

--- Koniec cytatu ---
Melex to melex :) czyli wózek ze Stalowej Woli. Co do scenariusza to coś ala Turkol miałem na myśli, aby była możliwość  jazdy różną mieszanką pojazdów, z których da się korzystać obecnie w Maszynie.

koszowy:
Wiem, ale mi chodzi o maszynowy wózek, a nie melexa jako powszechny pojazd w świecie realnym.

Z ciekawości sprawdzam scenerie fikcyjne z potencjałem na kolej drezynową lub turkola. Dodaję wnioski w ramach ciekawostki.
Na paczkowym da się zrobić "coś jeszcze", od Jarkawek do Wilisia, stricte turystycznego. Dostępna wycieczka oferuje kurs Mac - Wil + wjazd do Pomianek, oblot i powrót. Za to Całkowo v2 posiada ciekawie ozdobiony odcinek toru prowadzący od Jarkawek niestety aż do końca mapy, w Chróścielach jest jednotor podzielony kozłem (nie wiem jak to nazwać), niestety z marnym otoczeniem. Fajny potencjał na mieszany scenariusz Turkol Janiszew - ? + możliwość przejazdu drezyną po którymś z tych opuszczonych odcinków. Z Jaworem nie kombinujmy, bo wszystkie szlaki są czynne, a na uparciucha da się zrobić przeróbkę z osobowego na pospieszny, nie ingerując w eventy.

M79r:
Bieszczady drezyną a powrót spływ tratwą :D

koszowy:
A to można, nie zabraniam :P
W Maszynie jest mało takich scenerii czy miejscówek pozwalających na rozwój turystyki (chwała za oryginalny pomysł DTK w Wolicy i przepiękną Galicję z klimatem), więc warto to wykorzystać. Gdy wyjdzie Tomaszewo, to obstawiam, że komuś przyjdzie do głowy pomysł z takim scenariuszem. EOT, wracam do Całkowa.

Co autor sądzi o dodaniu np. mikoli, gapiów, no kogokolwiek (jak w wycieczce)? Dzięki temu zapychaczowi można będzie odnieść wrażenie, że to coś więcej niż jazda "dla siebie".

jakisrandomowynoob:
No właśnie mikoli wyeksmitowałem, bo dziwnie mi to wyglądało, że przejazd machajki focą tłumami. Zazwyczaj przy takiej atrakcji to stoi kilku ludzi w oczekiwaniu na swoją kolej i losowi przechodnie, którzy może spojrzą w dobrym momencie w dobrym kierunku.

Jeśli coś robić w tym kierunku, to co najwyżej przy drugim torze zrobić scenkę "załadunku" drezyny w drugim kierunku.

Najchętniej to bym zobaczył cywili na drezynce, no ale na to potrzebuję chwili.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej