Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
dodatki ptysia
jakubg1:
Seria zdjęć serii zdjęć nierówna. Co takiego jest w zdjęciach, że nie da się poprawić odcieni kolorów?
Ptys:
Odcien 1527 poprawial kolega @X_Zielu. A zdjecia same w sobie sa jasne i nie przypominaja faktycznego koloru tej siodemki, a wiec dopasowanie jej kolorystycznie bedzie ciezkie
x_Zielu:
--- Cytat: jakubg1 w 25 Czerwca 2025, 22:34:50 ---Seria zdjęć serii zdjęć nierówna. Co takiego jest w zdjęciach, że nie da się poprawić odcieni kolorów?
--- Koniec cytatu ---
Umówmy się, nie każda siódemka ma dokładnie ten sam odcień niebieskiego. Inne ubrudzenie, inny czas od naprawy - to wpływa na to i akurat w przypadku starych lokomotyw nie widzę problemu w takim stanie jakim teraz jest np 1527 i 1529. Cd. tego co jest w zdjęciach - nie wiem czy używałeś kiedyś fot @shonek93 z serii z telefonu - jest coś czasem w tych zdjęciach, że one nabierają dziwnie niebieskiego odcienia i kontrastu, co na niebieskim loku trudno naprawić, w mojej opinii to jak to teraz wygląda w przypadku minimum 1527 i 1529 (1518 nie miałem przed oczyma w formie tekstury) jest ok.
(Generalnie szczerze nie lubię koloru niebieskiego i pasowanie koloru niebieskiego między różnymi tex to jest ciężkie nieporozumienie, a przynajmniej ja się z tym męczę XD)
jakubg1:
Wiem, że lokomotywy z czasem blekną albo się kurzą, więc nie każda wygląda tak samo niebiesko. Te lokomotywy jednak miały naprawy w bardzo podobnym okresie, dlatego dziwnie wyglądały razem.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej