Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
siudemka.exe - swego rodzaju dalszy rozwój
koszowy:
Fajny pomysł, to może służyć również jako przypominajka gdyby komuś wyleciały z głowy te "nowe" skróty klawiszowe (np. dotyczące sterowania ezt).
Ode mnie leci skomplikowana propozycja do trybu Debugmode, może być pomocna trasopisarzom; możliwość teleportu pojazdu na tor, poprzez wpisanie w okienku jego nazwy. Może być alternatywa dla podglądu scenerii w rainstedzie, oraz jeśli ktoś nie jest pewny od której strony pojawi się pociąg po dopisaniu toru do trainseta w scn.
matek123:
W trybie edycji po kliknięciu na tor edytor odczytuje jego nazwę. Myślę, że łatwiejszym byłoby, żeby w trybie edycji (ewentualnie + debug, żeby nie przeszkadzało w dekorowaniu) po kliknięciu na tor wyskoczyły etykiety punktu końcowego, początkowego + strzałka wskazująca kierunek składu. Do przemyślenia by dodanie jeszcze etykiet punktów kontrolnych, ale to już mocno poboczny temat.
koszowy:
Tak, zdaje sobie sprawę z tego, że można odczytać jego nazwę z punktu wbudowanego edytora. Chodziło mi o to, żeby exe samo potrafiło wskazać, czy pojazd jest na p1 lub p2 danego odcinka.
DieselPower:
To może rozróżnienie stanu próżny/ładowny w fiz np. Vmax_empty=120 Vmax=100? Pewnie by trzeba było sprawdzić stan ładunku i na tej podstawie wybrać odpowiednie Vmax. A jeśli w fiz nie ma wpisu Vmax_empty to wtedy należy przyjąć wartość Vmax niezależnie od ładunku.
Hirek:
W sensie luz i ze składem? Czy jak konkretniej - muszę sobie w głowie zwizualizowac przykład.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej