Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
siudemka.exe - swego rodzaju dalszy rozwój
robert357:
Dałoby się zrobić jeszcze to, by programatory nie działały automatycznie? Chodzi głównie o to, że po ustawieniu świateł w np. kabinie A to stan się przenosi sam po przejściu do kabiny B oraz automatycznie gasi końcówki/światło manewrowe gdy podpinamy się do wagonów. Najbardziej irytujące jest to podczas manewrów w 6Dg. Niektóre pojazdy mają przycisk do włączania końcówek, bez konieczności przechodzenia do drugiej kabiny, gdzie w innych trzeba po prostu się przejść i tam ustawić.
Tutaj ktoś musi mnie poprawić, ale widziałem że w EZTach (chyba Impulsy) po załączeniu baterii ale bez aktywacji kabiny z obu stron świecą się końcówki.
Dodatkowo w Traxxach oświetlenie włącza się tym samym przyciskiem co podświetlenie przyrządów. Tylko przy potencjalnej implementacji trzeba by było automatyczne przyciemnianie ekranów przenieść na dedykowany przycisk.
barman_2000:
Końcówki z obu stron na ezt zazwyczaj się świecą kiedy pojazd jest w trybie parking.
mareczek:
Ja jeszcze dorzucę problem, o którym pisałem z 2 lata temu. Popsute zostało turbo w spalinowych -> brak odtwarzania dźwięku pomimo wpisu w pliku. Testowałem na SU46 i nie bangla. Kiedyś działało :-)
Hirek:
Dźwięk turbo naprawiony. Problemem było to, że logika do liczenia głośności/pitcha była tylko dla DieselEngine. Dodałem logikę dla DieselElectric i teraz liczenie działa jesli mamy DieselEngine lub DieselElectric. Przy reszcie stara logika.
Pullrequest na mastera:
https://github.com/eu07/maszyna/pull/77
Exe:
https://eu07.pl/userfiles/24886/eu07-x64-Release-r6.exe
Skyskaper:
To ja jeszcze się dorzucę z mini koncertem życzeń.
- Dodanie czegoś a'la "brush" do edytora coby przyspieszyć proces wstawiania krzaczków i lasów. Możliwość wybrania kilku modeli na raz do puli aby zwiększyć różnorodność też by była spoko.
- Dodanie lekkiego szarpnięcia kamerą podczas mijania drugiego pojazdu z dużą prędkością. Możliwość dodania małego efektu dźwiękowego (lekki wstrząs itp.) również by nie zaszkodziła.
- Jak już wcześniej @pozdze wspominał, ograniczenie maksymalnej mocy dla ai do połowy gdyż dziwnie wygląda start pociągu od razu z najwyższej mocy (mówię tu głównie o pociągach pasażerskich, z towarowymi nie mam zbytnio doświadczenia)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej