Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

siudemka.exe - swego rodzaju dalszy rozwój

<< < (38/46) > >>

trzecia_bateria:
Na początek rada dla chętnych do testowania. Zróbcie sobie kopie paczki i do niej wrzućcie to nowe exe.

Co tu dużo mówić, oświetlenie, cienie i efekty typu mgła wyglądają super. Polecam pobawić się porą dnia (w debugu) i poprzestawiać sobie ustawienia mgły. Bajka! Tu nawet księżyc rzuca cień, co nie jest oczywistością w innych, płatnych symulatorach. Czy możemy się spodziewać jakiejś rewolucji w zakresie deszczu/ śniegu?

Ps. Na "promocyjnych" screenach z tego exe były pokazywane chociażby bardzo fajne uliczne lampy (bez tych placków światła) a i tory się nie błyszczały. Jest może szansa na udostępnienie tego?

Hirek:

--- Cytat: jakubg1 w 15 Kwietnia 2025, 17:21:40 ---Dotychczasowy pełny oraz uproszczony renderer zostaną usunięte, a do wyboru będzie jedynie pełny (nowy) oraz stary.

--- Koniec cytatu ---
Tego nie powiedziałem. Poprosiłem na razie szczawika żeby dorobił w starterze renderer experimental. Wtedy nvrhi zostanie przeniesione pod experimental a pozostałe wrócą na swoje miejsca. Ogólnie to jak to będzie ze starymi rendererami to jest jeszcze kwestia do przedyskutowania.

Skyskaper:
Stary tryb renderowania głównie przydaje się jak chce się na archaicznym laptopku popykać w maszynę ;)

jakubg1:

--- Cytat: trzecia_bateria w 15 Kwietnia 2025, 18:11:34 ---Ps. Na "promocyjnych" screenach z tego exe były pokazywane chociażby bardzo fajne uliczne lampy (bez tych placków światła) a i tory się nie błyszczały. Jest może szansa na udostępnienie tego?

--- Koniec cytatu ---
Jan ma zaktualizowane materiały, chyba nie wrzucał tego jeszcze na repo.

--- Cytat: Hirek w 15 Kwietnia 2025, 18:28:23 ---
--- Cytat: jakubg1 w 15 Kwietnia 2025, 17:21:40 ---Dotychczasowy pełny oraz uproszczony renderer zostaną usunięte, a do wyboru będzie jedynie pełny (nowy) oraz stary.

--- Koniec cytatu ---
Tego nie powiedziałem. Poprosiłem na razie szczawika żeby dorobił w starterze renderer experimental. Wtedy nvrhi zostanie przeniesione pod experimental a pozostałe wrócą na swoje miejsca. Ogólnie to jak to będzie ze starymi rendererami to jest jeszcze kwestia do przedyskutowania.

--- Koniec cytatu ---
Faktycznie, wyszło nieporozumienie. Pamiętam że kiedyś było mówione o usunięciu milkowego renderera po dodaniu manulowego.

JAN21:

--- Cytat: jakubg1 w 15 Kwietnia 2025, 18:50:14 ---
--- Cytat: trzecia_bateria w 15 Kwietnia 2025, 18:11:34 ---Ps. Na "promocyjnych" screenach z tego exe były pokazywane chociażby bardzo fajne uliczne lampy (bez tych placków światła) a i tory się nie błyszczały. Jest może szansa na udostępnienie tego?

--- Koniec cytatu ---
Jan ma zaktualizowane materiały, chyba nie wrzucał tego jeszcze na repo.

--- Koniec cytatu ---
Repo kaliskiej, folder manulexe, instalować na własną odpowiedzialność, na milek-render znikną placki świetlne pod latarniami i semafory staną się ciemniejsze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej