Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Tworzenie papierowych RJ

(1/2) > >>

Blazeyski:
Witam
Ostatnio myślałem czy istnieje program, lub coś innego na tworzenie papierowych rj, coś jak SKRJ? Bo w kilku sceneriach takie ładne rozkłady są, niektóre z nich załączam w wątku. I jestem ciekaw jak te osoby odpowiedzialne za te scenerie zrobiły te rj? Bo jeżeli istnieje do tego jakiś program, lub pusty .pdf do wypełnienia, to chętnie bym rzucił na to okiem ;). Mam nadzieję że to dobre miejsce na takie pytanie i nikomu tym nie przeszkadzam.

matek123:
W plikach całkowa chyba jest formatka Transekei. Ja kiedyś w gimpie generowałem takie rozkłady.

Blazeyski:
Wiesz znalazłem w plikcah Odysei jakieś rozkłady dla różnych pociągów w .odt, i chyba o to ci chodziło, jest to łatwe do z edytowania z np. LibreOffice Writer czy coś. Więc dzięki za info :D. Chociaż wciąż szkoda że nikt jeszcze niesporządził dokumentacji na temat jak krok po kroku taki rj zrobić, bo zmienianie niektórych rzeczy w tabeli łatwe nie jest.

Hirek:
To jeszcze jak w temacie rozkładów jazdy jesteśmy - w jaki sposób najrzetelniej obliczać godziny przejazdu między posterunkami? Są na to wzory czy w MaSzynie robimy to "na oko"?

matek123:
Najczęściej przez spisywanie godzin przejazdu. Dla najrzetelniejszych efektów przejazd powinien nie uwzględniać czasowych ograniczeń i hamowania kontrolnego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej