Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - testy przejezdności.
matek123:
Wrzucam jeszcze raz łatkę. Były złe flagi sprzęgów, przed wrzutą na repo poprawiłem, a tu została stara wersja.
Nie ma w paczce scenerii o takiej nazwie. Była zmiana nazw plików. Zalecam testy na czystej paczce całościowej.
Kryszakos:
W scenariuszu calkowo_v2_manewrowa1
Po wjechaniu na tor 24 i po podłączeniu składu, obok stał skład EU07 z TEM2 Ecco Rail miał podany semafor lecz nie jedzie gdyż w nim problem następuje że faktycznie nie działa sprężarka przez co AI nie może samoczynnie ruszyć, przejąłem kontrole nad tym składem i ku zdziwieniu oka sam też nie mogłem załączyć sprężarki ani nie działa hamulec zespołowy a mimo pod F3 pisało "Wyłączyć Wyłącznik Szybki" przez co nie można kontynuować misji manewrować. Dopiero dyżurny poda mi sygnał zezwalający manewrowy na semaforze O jak pojadę z tym składem Ecco Rail do Janiszewa samodzielnie.
Scenariusz wygląda na przejezdny gdyby nie zawieszenie/zepsutego składu Ecco Rail to bym kontynuował scenariusz do końca stanąłem już po odstawieniu wagonów Zaes na torze 40
Ps. Podsyłam F12 zdjęcie z składem EU07 oraz logi z errors
Edit.
21.08.2024r.
Przeprowadziłem testy na scenariuszu calkowo_v2_manewrowa2
Wszystko ładnie i było przejezdnie gdyby nie problem z kiblem który stoi ciągle w boku mimo podanego semafora a mając otwarte drzwi ze musi wpuszczać pasażerów.. Przez co nie mógł dojechać pociąg intermodalny do Janiszewa GT więc musiałem przejąć Kibel KM żeby do Janiszewa dojechać samodzielnie bo AI nie pojedzie... to robi nagłe hamowanie i próbuje pasażerów wpuścić... nawet na szlaku. Podsyłam do niego foty z F12 taki sam problem występuje w scenariuszu Manewrowo 1. Po odstawieniu kilba KM ku zdziwieniu doszło do nietypowego kolizji z 2x pociągami .... XD
HeroPie312:
Bry bry bry zaczynamy testować ugułem całe te
Będę edytować ową wiadomość aby nie zaśmiecać wątku.
Na pierwszy ogień scenariusz:
"calkowo_v2_osobb_wil_poranek"
UWAGI: Dopisać na końcu scenariusza, że jest zjazd na tory postojowe, oblot i podciągniecie pod tarczę i dopiero tam się kończy scenariusz.
STATUS: Przejezdny
Kolejny sceraniusz:
"calkowo_v2_osobb_wil_dzien2"
UWAGI: j.w
I kolejny:
"calkowo_v2_osobb_wil_dzien1"
UWAGI: j.w + mechanik AI zaczął popełniać Fiata dopiero po otrzymaniu sygnały zezwalającego, ignorował sygnały Osp 1 (nie wiem czy tylko tu czy w całej szamynie tak jest, niżej log i error podpisany legancko w razie w
Edit 1 dnia 19.08 br
"calkowo_v2_pospwila"
UWAGI: Wszystko grało do wyjazdu z Macierzewa, dalej mechanik AI nie chciał jechać, nie zadawał mocy, ręcznie (grając samemu) da się jechać
STATUS: Do przejechania TYLKO PRZEZ PRAWDZIWEGO GRACZA
Edit 2 dnia 21.08 br
"calkowo_v2_zdawczyab_pus"
UWAGI: W opisie misji zamiast "zjeżdżamy na tory manewrowe" napisać "Zjeżdżamy do szopy"
Marconi:
--- Cytat: HeroPie312 w 18 Sierpnia 2024, 20:18:22 ---Edit 1 dnia 19.08 br
"calkowo_v2_pospwila"
UWAGI: Wszystko grało do wyjazdu z Macierzewa, dalej mechanik AI nie chciał jechać, nie zadawał mocy, ręcznie (grając samemu) da się jechać
STATUS: Do przejechania TYLKO PRZEZ PRAWDZIWEGO GRACZA
--- Koniec cytatu ---
Nie potwierdzam. AI bez problemu przejechało całą trasę.
katom:
To co nie było wcześniej testowane:
calkowo_v2_ltc-kruszywob
Scenariusz przejezdny, jednak przydałoby się poprawić parę mankamentów:
* opis scenariusza i eventy przewidują wyciąganie składu na trzy razy: najpierw drugą zimną lokomotywę, potem wagony na dwa razy. W obecnej wersji nie ma dwóch lokomotyw. Należy albo wrócić do wersji z podsyłem albo kazać dzielić graczowi skład na 3 części;
* Opis tłumaczy przebieg manewrów na podstawie numerów torów. Nie jest to za dobre dla użytkownika, który na numeracji się nie zna. Można wstawić tabliczki na gruncie (jak w Janiszewie) lub mniej wymagające rozwiązanie - schemat stacji (są dostępne nawet w plikach oryginalnego całkowa);
* Mimo planowego dłuższego postoju w Paszkach Wielkich, Całkowo nie puściło przed ST44 z naprzeciwka. W efekcie wyjeżdżamy +15 z mijanki;
calkowo_v2_zdawczya_wil2
Scenariusz całkowicie przejezdny, bez uwag.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej