Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - testy przejezdności.

<< < (5/16) > >>

Szarak:
calkowo_v2_ctl-wegiela

1) Nie wszystkie SHP są podpięte.
2) W opisie zmienić: "Po dotarciu na stację w Macierzewie naciskamy SHIFT+9" na "Po zatrzymaniu się przed semaforem wjazdowym stacji Macierzewo naciskamy SHIFT+9" bo ktoś pomyśli że dopiero po wjeździe na stację ma nacisnąć SHIFT+9 czego nie zrobi nie naciskając SHIFT+9 po zatrzymaniu pod wjazdowym.
3) Coś jest nie tak z opisem bo albo robimy oblot i wtedy jest tak, że po wjeździe do Macierzewa, po wciśnięciu SHIFT+3 na semaforze D2m mamy S1. Droga się co prawda układa, ale żadnego komunikatu na radiu, ani nikt nie macha "do mnie". Natomiast na semaforze I2m tj. z końca składu podaje się nam Ms2. Może warto by sprawdzić opis? Albo spychamy albo oblatujemy...
4) Brak rozkładu jazdy.

Przejezdny: TAK

calkowo_v2_ctl-wegielb przejezdny: TAK
calkowo_v2_zdawczyb_cal przejezdny: NIE https://eu07.pl/userfiles/31559/calkowo_v2_zdawczyb_cal.txt

matek123:

--- Cytat: Szarak w 10 Września 2024, 22:29:16 ---calkowo_v2_zdawczyb_cal przejezdny: NIE https://eu07.pl/userfiles/31559/calkowo_v2_zdawczyb_cal.txt

--- Koniec cytatu ---
Co się stało? AI nie ruszyło pomimo podanego sygnału, czy coś innego?

Zigi3OO:
osobb_jar_dzien: Brak wyjazdu z Wilisia. Przyjeżdża SU45 od strony Całkowa, odjeżdża Pesobus, SU45 robi manewry, a potem wszystko zamiera (czekałem około 20 minut).

Szarak:
@matek123 - wszystko szło dobrze do momentu zabrania krytych spod rampy. Po połączeniu się, wcisnąłem shift+2, wyciągnąłem wagony pod nastawnię i czekałem jakiś czas aby spowrotem trafić na tor 3 zajęty przez przyciągnięte wcześniej z bocznicy wagony. Nie doczekałem się. Wcisnąłem jeszcze dla pewności shift+2, ale nic to nie dało i na tym scenariusz się zakończył. 

Zigi3OO:
Okej, od teraz też będę trzymał wszystko w jednym poście.

✅ calkowo_v2_osoba_jar_dzien

❌ calkowo_v2_osobb_jar_dzien:

--- Cytat: Zigi3OO w 11 Września 2024, 18:59:36 ---osobb_jar_dzien: Brak wyjazdu z Wilisia. Przyjeżdża SU45 od strony Całkowa, odjeżdża Pesobus, SU45 robi manewry, a potem wszystko zamiera (czekałem około 20 minut).

--- Koniec cytatu ---

✅ calkowo_v2_osobb_wil_dzien1

Aktualizacja 13 IX:
❌ calkowo_v2_wegiela_noc

--- Cytat: jakisrandomowynoob w 10 Września 2024, 12:53:00 ---
--- Cytat: Zigi3OO w 08 Września 2024, 22:14:49 ---calkowo_v2_wegiela_noc skończył się dla mnie na Tm30, zaraz po wyjeździe z szopy :(

Testowane na rewizji 47.

--- Koniec cytatu ---
O tej Tmce to już pisałem przynajmniej ze 2 razy a teraz w teście zapomniałem dopisać, trzeba wyjechać pod Tm31 a nie Tm30

--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam, błąd jest w opisie misji. Po podjechaniu pod Tm31 udało się ukończyć scenariusz.

Aktualizacja 14 IX, 14:00:
✅ calkowo_v2_pospwilb

Aktualizacja 14 IX, 22:00:
❌ calkowo_v2_eszelona

Żeby dostać wyjazd z Janiszewa Towarowego trzeba podjechać ze składem pod semafor, bez tego wydaje się że nic z tego (oczywiście zastosowałem się do instrukcji i użyłem shift+1). Ewentualnie brakło mi cierpliwości, ale czekałem chyba z 10 minut. Widziałem że zanim podjechałem pod semafor to rozkład jazdy pod F2 nie zaliczył postoju na stacji początkowej. Potem długi postój na podg Janiszew Most (nie wiem czy planowany). W samym Wilisiu (głównym, na końcu misji), po wjechaniu na tor stacyjny, dyżurny nie ustawił manewru na tor odstawczy, mimo braku przebiegów sprzecznych. Czekałem też ~10 minut. Oprócz tego proponuję zamienić zdanie "Po dotarciu przestawiamy ręcznie rozjazdy od strony Całkowa i wjeżdżamy na boczny tor" w opisie na "Przed wjazdem przestawiamy ręcznie rozjazdy i wjeżdżamy od razu na lewy boczny tor".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej