Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
MaSzyna-Symulator Pojazdów Trakcyjnych (MaSzyna 2 EX NEBULA)
EP08_015:
No screny są super naprawde ale mam pytanko. Czy to coś już umie się poruszac? Chociaz jak stary old symek? Jak pamietam i słyszałem były z tym kłopoty a dokładniej (brak fizyki). CZy w tej materii sa jakieś zmiany?
No prosze i nikt na pytanie nie odpisuje....
Bart:
--- Cytat: "EP08_015" ---No screny są super naprawde ale mam pytanko. Czy to coś już umie się poruszac? Chociaz jak stary old symek? Jak pamietam i słyszałem były z tym kłopoty a dokładniej (brak fizyki). CZy w tej materii sa jakieś zmiany?
No prosze i nikt na pytanie nie odpisuje....
--- Koniec cytatu ---
Jakby była jakakolwiek nie ostraszająca fizyka to napewno SPT nie trzymalibyśmy dla siebie. Wyjdzie jak będzie sens wypuszać - narazie jest tylko bałagan, a zmiany dodawane są naprawde powoli.
Mati_17:
Witam serdecznie, nie wiem czy to odpowiednie miejsce na moje pytanie, ale związane jest ono z SPT, a więc bardzo byłem ciekaw jak aktualnie postepuja prace nad tą wersją symulatora i postanowiłem spróbowac poszperac na necie w poszukiwaniu jakichś informacji. Przypadkowo trafiłem na stronę: http://shaxbee.superhost.pl/maszyna/wiki/pmwiki.php?n=Main.HomePage, bardzo ucieszyła mnie możliwoś zassania plików żródłowych i skompilowania (zwłaszcza że było to dośc dobrze zinstruowane) symulatora z CVS-a, więc zassałem, dodałem zmienna do systemu i odpaliłem plik eu07-spt i po uruchomieniu wyświetla mi sie tylko jakis horyzont, dlatego chciałem zapytac czy na plikach które mam jest mozliwośc uruchomienia symulatora, nawet nie po to żeby już sobie jeździc (rozumiem ze jest to wersja wymagająca sporo poprawek), ale chciałbym chociaz zobaczyc jak wygląda nowa odsłona scenerii (nie tylko poprzez screeny).
hunter:
--- Cytat: "Mati_17" ---po uruchomieniu wyświetla mi sie tylko jakis horyzont, dlatego chciałem zapytac czy na plikach które mam jest mozliwośc uruchomienia symulatora, nawet nie po to żeby już sobie jeździc (rozumiem ze jest to wersja wymagająca sporo poprawek), ale chciałbym chociaz zobaczyc jak wygląda nowa odsłona scenerii (nie tylko poprzez screeny).
--- Koniec cytatu ---
Czytaj:
--- Cytat: "Bart" ---Jakby była jakakolwiek nie ostraszająca fizyka to napewno SPT nie trzymalibyśmy dla siebie. Wyjdzie jak będzie sens wypuszać - narazie jest tylko bałagan, a zmiany dodawane są naprawde powoli.
--- Koniec cytatu ---
Duras_pl:
--- Cytat: "ShaXbee" ---Prace nieco przystopowały ponieważ zajmuję się 'szkieletem' symulatora, a z powodu pracy (10h dziennie) nie mam za wiele czasu. Staram sie ostatnio cos w wolnym czasie dlubac, symkowi upasc napewno nie dam :)
--- Koniec cytatu ---
Hmm... Ciekawie wam ida te prace:
http://shaxbee.superhost.pl/?cat=2
Wydawalo mi sie ze ruch po kwaternionach byl juz zrobiony :P
Chyba ze wy robicie programowanie typu: kasujemy co bylo i robimy jeszcze raz to samo.
http://shaxbee.superhost.pl/maszyna/wiki/pmwiki.php?n=EuOsg.McZapkie
Cala wina po Marcina stronie, ale spoko skasujemy jego kod i przepiszemy jeszcze raz to samo, a pozniej sie podniecimy ze wyswietlil sie nam Pociag.
Z pozdrowieniami
Duras
P.S.
Odnosnie pytan:
"a jak tam Twoj symulator?"
- Bardzo dobrze
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej