Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Uruchomienie LK7
Sebeq:
Dodatkowo, proponuje sobie w pliku .scn wyrzucić to bolące w oczy otoczenie. W przyszłości jak się znajdzie na to czas i chęci zrobi się porządek, obecnie nie ma to ładu ani składu.
scyzor77:
Witam.
Z tego co zauważyłem to plik "otoczenie.scm" bazował na wersji udostępnionej prze ze mnie parę(naście) lat temu, więc wysokość na pewno nie będzie się zgadzała bo w RSF była korekta wysokości.
Druga kwestia to obiekty które mają zapisane ścieżki do katalogu "linia_7". Jest to część słupów trakcji, kilka semaforów i przejazdy kolejowe których nie ma standardowo w obiektach MaSzyny. Trzeba by było to jakoś uporządkować.
Ra:
W kwestie estetyki nie chcę się wtrącać, detale zawsze można poprawić, a ja w tamtej okolicy nigdy pociągiem nie jechałem. Wysokości jestem w stanie przeliczyć do obecnego terenu. Gdzieś widziałem ogromne kominy ustawione na torach, to by trzeba było przynajmniej usunąć. Główne moje cele to podział na komórki oraz uruchomienie sterowania ruchem, ewentualnie pomoc w dopracowaniu czegoś, z czym sobie edytor jeszcze niezbyt radzi.
Co do sieci trakcyjnej, to w planach mam wprowadzenie regulacji, dzięki czemu będzie można wstawiać słupy bez obawy o naruszanie skrajni sąsiedniego toru czy lewitujące wysięgniki w bramkach oraz słupach parasolowych. Gdy odwieszę prace, to jeszcze to przejrzę. Semafory powinny być jakoś ujednolicone, planowałem kiedyś zrobić generator, ale teraz pewnie są już jakieś nowocześniejsze rozwiązania. Na potrzeby linii 61 robiłem osobny semafor z opcjonalnymi wskaźnikami i wtedy uznałem, że sterowanie nim jest na tyle odmienne, że powinien być trzymany osobno. Jestem również za trzymaniem przejazdów osobno, one rzadko są uniwersalne. Co do innych obiektów, to nadal czekam na podsumowanie prac zespołu, który w 2015 roku szumnie zapowiadał totalne przeoranie struktury katalogowej.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej