Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
"Piratem" po Ba³tyku!
(1/1)
katom:
Witam,
Ostatnia publikacja ba³tyku KM przypomnia³a mi ba³tyku turkol - mojej modyfikacji do ba³tyku skm2 sprzed roku. Przez ostatnie dni nanosi³em poprawki na scenariusz i dzisiaj go upubliczniam - https://eu07.pl/userfiles/25970/Ba%C5%82tyk_turkol.7z
W porównaniu z oryginalnym scenariuszem zmieni³o siê:
* sk³ady - w tym tutu³owy turkol "Pirat" wzorowany na tego z 2023 roku, reszta pozmieniana w ramach prezentacji taboru z wersji 24.06;
* rozk³ady - dedykowane "Piratowi" (o tym jeszcze ni¿ej) jak i TLK/IC przeje¿d¿aj±cym przez scenerie;
* dekoracje - wiêcej mi³o¶ników na szlaku i wzmo¿ony ruch pieszych na stacji docelowej + imitacja latarni;
* eventy - tylko w celu przypisania nowego RJ na Ba³tyku Pla¿y;
* miniaturka - dedykowana dla tego scenariusza.Czego brakuje/Co nie dzia³a jak powinno:
* sygna³ odjazdu od kierownika poci±gu - brak;
* AI - radzi sobie ze zmian± kabiny w Ba³tyku Pla¿y (ale jak pewnie ka¿dy siê spodziewa³) pcha sk³ad z EP05;
* rozk³ady dla "Pirata" - maj± kategoriê ROJ zamiast np: RPE/RPS, wynika to z eventów Transkeia, które wsys³aj± w Ba³tyku G³ównym na bok tylko wskazane poci±gi w tym dok³adnie R0J55331. Ka¿dy inny numer skutkuje przelotem do Wejherowa.Je¿eli kto¶ w tym scenariuszu widzi potencja³, to nie ma problemu z jego edycj± w celu wyeliminowania b³êdów.
Z chêci± pos³ucham waszych uwag i opinii. Mi³ej trasy!
wujekmaslak:
Nie wy¶wietla siê rozk³ad jazdy. Czy poci±g go w ogóle posiada?
katom:
Poci±g ma rozk³ad jazdy, ale nast±pi³a literówka w nazwie. Jeszcze zauwa¿y³em, ¿e wrzuci³em ET22-1008, którego nie ma paczce. Poprawka w pierwszym po¶cie.
Nawigacja
Id¼ do wersji pe³nej