Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Na początku było... czyli jak podejść do pisania scenariusza

<< < (4/4)

koszowy:
Dzięki Ci, bo próbuję też znaleźć i grzebię aż wszędzie gdzie popadnie, nawet w incach semaforów sbl...
To jaki to powinien być sygnał dokładniej? No chyba, że mam się skupić na następnym semaforze, który będzie kluczowy.

matek123:
Spróbuj się skupić na semaforze który. Może z automatu się zmieni obraz na SP.

koszowy:
U mnie wygląda to mniej więcej tak. Znam sygnał, wiem jaka to kolejność semaforów po wyjeździe ze stacji (który po którym), za to nie wiem od czego zacząć i czy pisać eventy na dwa pierwsze semafory. Widzę też że ten przypisany oryginalnie do torów ma inny początek niż mój event.

koszowy:
Projekt bałtyku poszedł na dalszy plan, zresztą to dla mnie za dużo. Jako wykonanie pierwszego eventu wybór padł na... testową zapowiedź na Krzyżową (wykorzystuję tę scenerię jako mój plac naukowy, a rezultaty umieszczam wiadomo gdzie, więc zanim ktoś mnie zje o tą scenerię proszę pomyślęć ze 2 razy). Korzystając ze wzoru z Wrzosów i paru podpowiedzi z poradnika Transkeia, a także z wygenerowania podobnego eventu poprzez EventGenerator przychodzę z pytaniem. Co jest przyczyną tego, że event się nie uruchamia? Mam takie o coś, bazując na razie na dźwięku z ww. wrzosów:

--- Kod: ---node -1 0 klonowo_zapowiadajka sound 6404.39 1.98 -5291.98 radiotelefon/wrzosy/43411_wolica-dla_ic_8310.wav endsound
event klonowo_zapowiadajka sound 1 klonowo_zapowiadajka 1 endevent
--- Koniec kodu ---

I teraz nie wiem, czy mam zrobić event, który by to jeszcze jakoś aktywował, czy współrzędne są źle wymnożone, czy może nie rozumiem działania opóźnienia eventu. Doradziłby ktoś?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej