Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Na początku było... czyli jak podejść do pisania scenariusza
koszowy:
Dzięki Ci, bo próbuję też znaleźć i grzebię aż wszędzie gdzie popadnie, nawet w incach semaforów sbl...
To jaki to powinien być sygnał dokładniej? No chyba, że mam się skupić na następnym semaforze, który będzie kluczowy.
matek123:
Spróbuj się skupić na semaforze który. Może z automatu się zmieni obraz na SP.
koszowy:
U mnie wygląda to mniej więcej tak. Znam sygnał, wiem jaka to kolejność semaforów po wyjeździe ze stacji (który po którym), za to nie wiem od czego zacząć i czy pisać eventy na dwa pierwsze semafory. Widzę też że ten przypisany oryginalnie do torów ma inny początek niż mój event.
koszowy:
Projekt bałtyku poszedł na dalszy plan, zresztą to dla mnie za dużo. Jako wykonanie pierwszego eventu wybór padł na... testową zapowiedź na Krzyżową (wykorzystuję tę scenerię jako mój plac naukowy, a rezultaty umieszczam wiadomo gdzie, więc zanim ktoś mnie zje o tą scenerię proszę pomyślęć ze 2 razy). Korzystając ze wzoru z Wrzosów i paru podpowiedzi z poradnika Transkeia, a także z wygenerowania podobnego eventu poprzez EventGenerator przychodzę z pytaniem. Co jest przyczyną tego, że event się nie uruchamia? Mam takie o coś, bazując na razie na dźwięku z ww. wrzosów:
--- Kod: ---node -1 0 klonowo_zapowiadajka sound 6404.39 1.98 -5291.98 radiotelefon/wrzosy/43411_wolica-dla_ic_8310.wav endsound
event klonowo_zapowiadajka sound 1 klonowo_zapowiadajka 1 endevent
--- Koniec kodu ---
I teraz nie wiem, czy mam zrobić event, który by to jeszcze jakoś aktywował, czy współrzędne są źle wymnożone, czy może nie rozumiem działania opóźnienia eventu. Doradziłby ktoś?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej