Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
nowe loki?
(1/1)
Graco:
Może ktoś sie skusi zrobic loka SM48 , lub jak kto woli TEM2....Potocznie Walentyna. W naturze prowadzenie Walusi jest poprostu rewelacja ....miałem przyjemnosć zrobienia tym kilkatysiecy kilometrów. miałem nadzieje ze ktos wpadnie na genialny pomysł Dorzucenia tej ze lokomotywy do symka ... niestety nie doczekałem sie .....naprawde warto ...dziub przedziału silnikowego wsio zasłania...a i tak sie jeździ i to jaaak :) ....
Kozi:
SM48 jest robil ja CTL ale oficjalnie nie wyszlka i nie wiadomo kiedy wyjdzie
Piotrek:
O ile dokładne zrobienie modelu i kabiny jest problemem, to zrobienie do niej charakterystyki na obecnym silniku MaSzyny jest po prostu niewykonalne. Trzeba by pisać fizykę dla lokomotyw spalinowych z przekładnią elektryczną i fizykę dla hamulca Matrosova (o ile bardziej jest on skomplikowany od popularnego Oerlikona można poczytać w instrukcji Mw56). Również stworzenie dymu nie jest możliwe.
ShaXbee:
Panowie przy okazji byłyby mile widziane wszelkie informacje techniczne na temat loków spalinowych z przekładnią elektryczną - skany książek, opisy od strony fizycznej itp. Jeśli ktoś z Was dysponuje takimi materiałami to proszę o skontaktowanie się przez PM.
Bart:
Shax, jak juz wspomniałem kontaktuj sie z CTLem. Ma "wsjo" nt "dizli" (wiedza + literatura + skaner :))
pzdr
Nawigacja
Idź do wersji pełnej