Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Z kronikarskiego obowiązku - mapa scenerii do Maszyny na terenie Polski

<< < (4/6) > >>

bismarck:
moją uwagę na tej mapie zwróciła linia SKM trójmiasto (kawałek linii 202, 250) i pytanie brzmi czy faktycznie trwają tam mniej lub bardziej poważne pracę nad tą scenerią. Pytam się, ponieważ pochodzę z tamtych okolic i jeśli projekt nabrałby temat mógłbym pomóc.

jakubg1:
Na chwilę obecną są tam tylko tory i teren oraz zbierane jest trochę modeli charakterystycznych obiektów i sieci trakcyjnej.

JAN21:
Prace zasadnicze są wstrzymane ze względu na brak perspektyw co do infrastruktury potrzebnej do wykonania węzła trójmiejskiego. Jak jesteś chętny do wstępnego dekorowania to podeślę pliki.

bismarck:
Czy dekorować nie jestem pewien, bo nigdy tego nie robiłem (bawiłem się tylko edytorem żeby zrobić ładnego screena) a nie chcę skłamać, że umiem to robić bo tylko zmarnuję wasz czas i was zawiodę. Myślałem bardziej o robieniu zdjęć infrastruktury kolejowej i miejskiej na tekstury. chyba, że nie ma w dekorowaniu nic trudnego bo naprawde nie mam pojęcia :)

Miłosz Dorsz:

--- Cytat: bismarck w 06 Czerwca 2025, 17:57:16 ---chyba, że nie ma w dekorowaniu nic trudnego bo naprawde nie mam pojęcia :)

--- Koniec cytatu ---
To na pewno wymaga poczucia estetyki i umiejętności przeniesienia świata rzeczywistego do symulacji. Mnie na przykład to nie szło, kiedy byłem w Twoim wieku (co prawda w edytorze OMSI, ale to w zasadzie żadna różnica).

Jak ktoś jest zainteresowany robieniem zdjęć na tekstury (i poglądowych trochę też), to śmiało można:
Dworców:

* budynku dworca w Wejherowie,
* budynku dworca w Gdyni Głównej,
* budynku dworca w Gdańsku Wrzeszczu.
Nastawni:

* nastawni w Gdyni Głównej,
* nastawni w Gdyni Orłowie,
* nastawni w Gdańsku Głównym (zarówno LCS jak i nieczynna peronowa przy "zieleniaku").
Zejść:

* zejść peronowych w Gdyni Głównej,
* rudych zejść przy Gdańsku Żabiance AWFiS SKM,
* zejścia przy budynku dworca w Gdańsku Oliwie,
* zejść w Redzie.
Mostów:

* kładki "Redłowo",
* wiaduktu przy Gdyni Redłowie SKM,
* wiaduktu przy Sopocie Wyścigach SKM wraz z przyklejonym do niego budynkiem-zejściem,
* wiaduktu "Nowa Wałowa",
* wiaduktu w ciągu ulicy Błędnik przy Gdańsku Głównym,
* estakady Eugeniusza Kwiatkowskiego,
* kładki przy Rumi Janowie SKM,
* tunelu przy Rumi Janowie SKM,
* wiaduktu w ciągu ulicy Jana III Sobieskiego przy dworcu głównym w Rumi.
Wiat:

* Wiaty peronowej (PLK) w Sopocie,
* wiat peronowych (PLK) w Gdyni Głównej/Orłowie/Chyloni,
* wiat peronowych w Gdańsku Wrzeszczu,
* wiat peronowych w Gdańsku Głównym
Dużych budynków:

* biurowców/wieżowców przy Uniwersytecie Gdańskim, między torami a aleją Grunwaldzką,
* centrum handlowego "Metropolia" w Gdańsku Wrzeszczu.
Infrastruktury SKM:

* przystanków SKM, bo każdy jest inny - wiat, peronów, zejść i tego co na peronach (z umiarem, dedykowanych ławek nikt nie będzie robił),
* przystanku służbowego SKM w Gdyni Cisowej.
Domków dla pociągów:

* lokomotywowni w Gdyni Grabówku,
* hali przy Gdyni Postojowej.
Uprzednio polecam zapoznać się z poradnikiem robienia zdjęć, jak i z przykładową serią np. dworca - https://eu07.pl/forum/index.php/topic,17369.msg573591.html#msg573591

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej