Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Potrzebny tester maksymalnych prędkości EU07
Driver24:
1.
--- Cytuj ---No i dodam, że napisałem coś takiego:
Przypuszczam, że na 4 do 20 kmh max. Cały czas bedzie miał tendencję do rozpędzania, ale czekanie to wieczność. Nikt tak nie jeździ.
Masz problemy z interpretacją tekstu?
--- Koniec cytatu ---
2.
--- Cytuj ---Wojtek M napisał:
Źle ;)
Przekaźnik nadmiarowy. Na et22 normalnie na układzie szeregowym trzyma do około 620A a na wysokim nawet do 800A. Ale to zależy od egzemplarza. Na et22 323 jak dasz na SR przy v mniejszej jak 30 kmh to 80% że wybije. Pewnie teraz już to zrobili i trzyma dobrze
--- Koniec cytatu ---
1. Nie mam klopotu z interpretacja tekstów... A to co napisales nie sprawdza sie w praktyce, bo tak jak potwierdzil moją wypowiedz kolega Radkos07 luzem jadac 20km/h dajesz nastawnik na poz 2,(najdalej!!!)bo dalej nie ma potrzeby dawac nastawnikiem na poz. 4 bo maszyna ciagnie dalej. Ale to nie trwa wiecznosc. Wiecznosc może i by trwało osiąniecie predkosci 100km/h na 4 poz. nastawnika.
2. YouBy dobrze napisal i ja sie z nim zgadzam. Wysoki rozruch stosuje sie po to by zwiekszyc siłe pociągową lokomotywy przy ruszaniu, lub w trakcie jej toczenia. Np: Mozemy włączyc szybki jak ruszamy składem osobowym w sposób "rakietowy" z peronu by uzyskac wieksze przyspieszenie... ale tego sie raczej nie stosuje, chyba ze mechanik chce sie pochwalic ze umie szybko przyspieszac :P (tak jak mi pokazal), a druga mozliwosc to ruszanie skladem towarowym. Tylko wazne jest by uzywac rozruchu maks 5min bo jednak silniki trakcyjne pobierają duzy prad i sie mocno grzeja. Pozatym jest to temat o EU07 a nie ET22 Wiec ciesze sie ze "cos tam wiesz" o przkaźniku nadmiarowym w ET22.
Co do ET22. Cytat z książki o ET22: "Rozrych Wysoki można stosowac jedynie w przypadku wyposażenia lokomotywy i wagonów w tzw. sprzęg centralny, który umozliwia realizowanie siły pociągowej powyżej 420kN (42000kG). Jazdę taką można kontynuowac tylko przez 5min i tylko w połączeniu szeregowym silników trakcyjnych. Przekroczenie dowolnego czasu jazdy przy tym rozruchu jest sygnalizowane buczkiem, który jest automatycznie uruchamiany poprzez odpowiedni przekaźnik. Z chwilą zadzialania buczka należy przełączyc przełącznik w położenie rozruch NISKI, zmieniając tym samym prąd rozruchowy z wartości 580A do wartości 440A..."
Wojtek M:
--- Cytat: "Driver24" ---1.
Przekaźnik nadmiarowy. Na et22 normalnie na układzie szeregowym trzyma do około 620A a na wysokim nawet do 800A. Ale to zależy od egzemplarza. Na et22 323 jak dasz na SR przy v mniejszej jak 30 kmh to 80% że wybije. Pewnie teraz już to zrobili i trzyma dobrze
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Driver24" --- 1. Nie mam klopotu z interpretacja tekstów... A to co napisales nie sprawdza sie w praktyce, ..."
--- Koniec cytatu ---
Więcej nie musisz pisać, wiem już wszystko :)
--- Cytat: "Driver24" ---2. YouBy dobrze napisal i ja sie z nim zgadzam...."
--- Koniec cytatu ---
No prawie, chodziło mi o PRZEKAŹNIK a nie BEZPIECZNIK. Jednak masz poważne problemy ze zrozumieniem prostego tekstu
--- Cytat: "Driver24" ---Tylko wazne jest by uzywac rozruchu maks 5min bo jednak silniki trakcyjne pobierają duzy prad i sie mocno grzeja. Pozatym jest to temat o EU07 a nie ET22 Wiec ciesze sie ze "cos tam wiesz" o przkaźniku nadmiarowym w ET22. ..."
--- Koniec cytatu ---
Kolejna wpadka :)
--- Cytat: "Driver24" ---Co do ET22. Cytat z książki o ET22: "Rozrych Wysoki można stosowac jedynie w przypadku wyposażenia lokomotywy i wagonów w tzw. sprzęg centralny, który umozliwia realizowanie siły pociągowej powyżej 420kN (42000kG). Jazdę taką można kontynuowac tylko przez 5min i tylko w połączeniu szeregowym silników trakcyjnych. Przekroczenie dowolnego czasu jazdy przy tym rozruchu jest sygnalizowane buczkiem, który jest automatycznie uruchamiany poprzez odpowiedni przekaźnik. Z chwilą zadzialania buczka należy przełączyc przełącznik w położenie rozruch NISKI, zmieniając tym samym prąd rozruchowy z wartości 580A do wartości 440A..."
--- Koniec cytatu ---
I kolejna wpadka. Teraz praktycznie nie ma taboru ze słabszym sprzęgiem niż 850. A w zdaniu o zmianie wartości z 580 na 440 chodzi o to, że najbezpieczniej dla prawidłowego rozruchu powinno się jechać na 580 a na niskim na 440. I to jest prawda, ale w rzeczywistości jak dasz na wysokim 700A to bez problemu przytrzyma
Ja też się cieszę, że "coś" tam wiesz (?)
Dodano po 5 minutach:
--- Cytat: "kruger" ---
--- Cytat: "Wojtek M" ---Źle ;)
--- Koniec cytatu ---
Mialem na mysli ogolne wyjasnienie, nie konkretnie nazwe przekaznika :>
--- Koniec cytatu ---
Odpuszczam ten grzech ciężki :) Pokutą będzie 20 krotne naszkicowanie Ty2 na papierze formatu A1 ;)
kruger:
--- Cytat: "Wojtek M" ---Odpuszczam ten grzech ciężki :) Pokutą będzie 20 krotne naszkicowanie Ty2 na papierze formatu A1 ;)
--- Koniec cytatu ---
Juz zrobilem panie psorze:D atramentem sympatycznym :P
youBy:
na swoje usprawiedliwienie podam tylko tyle
--- Cytat: "Autor w pliku CzytajTo.txt dołączonym do MaSzyny" ---Krotki opis lokomotywy EU07:
właczyc glowny obwod (tu jest na razie uproszczenie bo bez pantografow itp),
wlaczyc przetwornice, sprezarke,
sprawdzić czy cisnienie w przewodzie głównym wynosi 0.5 MPa,
wybrac kierunek jazdy, dac nastawnik na pierwsza pozycje,
po wlaczeniu stycznikow (zaswieca sie pomaranczowa lampka na pulpicie)
mozna dawac nastepne pozycje, ale tak, aby nie wybilo
nadmiarowego oraz zeby nie bylo poslizgu.
W przypadku wybicia bezp. nadmiarowego nalezy
zejsc nastawnikami do zera i dopiero go wlaczyc.
--- Koniec cytatu ---
więc zostałem wprowadzony w błąd :)
Radkos07:
Panowie nie sprzeczajcie się, bo obydwoje coś wiecie, gdyż widać że praktykujecie.
--- Cytat: "Driver24" ---Tylko wazne jest by uzywac rozruchu maks 5min bo jednak silniki trakcyjne pobierają duzy prad i sie mocno grzeja
--- Koniec cytatu ---
A jak jedziesz na 6 boku to silniki się nie grzeją? Zawsze się grzeją i muszą być chłodzone, dlatego się jedzie na włączonej przetwornicy. Przy rozruchu grzeją się opory rozruchowe. W jaki sposób, zainteresowani więdzą.
--- Cytat: "Wojtek M" ---No prawie, chodziło mi o PRZEKAŹNIK a nie BEZPIECZNIK
--- Koniec cytatu ---
Na chłopski rozum sprawa wygląda tak: jak każdy obwód elektryczny, także i tutaj, jest zabezpieczenie nadprądowe (są jeszcze podnapięciowe i nadnapięciowe). I aby to zabezpieczenie zadziałało, to musi zostać czymś pobudzone. I do tego służy przekaźnik nadmiarowy.
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej