Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Przycinanie scenerii

(1/2) > >>

Jaco:
Trochę się zirytowałem ostatnio, bo nagle przy użytkowaniu wersji M 22.03, symulator zaczął mi się przycinać. Mam mocny sprzęt i fps 100-400. Podsyłam moje ustawienia i proszę o podpowiedź, bo chyba poległem z pomysłami...

fuji8:
Mi pomogło zmiane obróbki obrazu na inny ponadto zmieniłbył skalowanie tekstur. Z ciekawości jaki masz sprzęt? Podaj parametry itd. Na rtx 3060 mam ustawione tak jak Ty, tylko jeszcze łuki dałem na najwyższy. Sprawdź jeszcze czy masz zapisywanie całego przebiegu do pliku, bo z własnego doświadczenia wiem, że to też dużo wpływa na wydajność.

Jaco:
Miałem dotychczas DELL G3, ale niedawno zmieniłem na DELL G16 i skalibrowałem ekran 16" przy użyciu spektofotometru (usługa zewnętrzna), ale to ze względu na to, że robię i obrabiam zdjęcia, a dzisiejsze laptopy i TV są bardzo skopane jeśli chodzi o kolory. Ale do rzeczy: Intel i9-13900HX, 32GB RAM, GeForce RTX4060, Win11.

Zbadam temat Twoich propozycji ustawień i dam znać. Pewnie jutro...

robert357:
Według opinii na temat tego G16 wskazują, że obniżane są napięcia na karcie gdy się robi gorąca. Może to jest przyczyna?

Jaco:
Robert, M 22.03 chodziła u mnie od początku jak mam G16, czyli od około 1,5 miesiąca. Temperatury to max 70-75 stopni. Poza tym on ma mocne śmigła i wydechy, które można przyspieszyć i temp. może spaść np. do 40-50 stopni w krótkim czasie. Jest petarda! Inna sprawa, że modeli G16 i konfiguracji jest wiele jak się okazuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej