Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Zapowiedzi SIPu
mk1991:
Co do TTS online, to trzeba zwrócić uwagę na to, czy licencja zezwala na wykorzystanie.
KoichiFirst:
Nie, to na Impulsach (np. 45WE), Elfach i zmodernizowanych EN57. Miałem ma myśli te zapowiedzi (zaczynające od "następna stacja"), nie na dworcach PKP. Gdzie można znaleźć taki głos, jaki jest użyty w plikach w sounds/sip?
mk1991:
To nie ma znaczenia. Znaczenie ma w takiej sytuacji sam fakt, że nagrania z takiego TTS są wykorzystywane przez projekty zewnętrzne.
Ka mam dostęp do TTS wchodzącego w skład czytnika ekranu dla osób niewidomych i do generowania zapowiedzi do SIP ustawiam jedynie te syntezatory, których licencja na to pozwala.
Rozważ zainstalowanie słownika w przeglądarce. Od razu podkreśla błędy. Poprawiłem.
Benek
sklox:
--- Cytat: KoichiFirst w 01 Listopada 2023, 12:05:57 ---Nie, to na Impulsach (np. 45WE), Elfach i zmodernizowanych EN57. Miałem ma myśli te zapowiedzi (zaczynające od "następna stacja"), nie na dworcach PKP. Gdzie można znaleźć taki głos, jaki jest użyty w plikach w sounds/sip?
--- Koniec cytatu ---
Niektórzy przewoźnicy jak np. KD tego typu zapowiedzi mają nagrane przez profesjonalnego lektora.
jakubg1:
--- Cytat: KoichiFirst w 01 Listopada 2023, 12:05:57 ---Gdzie można znaleźć taki głos, jaki jest użyty w plikach w sounds/sip?
--- Koniec cytatu ---
W domu youBy'a :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej