Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wrzosy ET22 Wolica Towarowa - Sandomierz Towarowy.
barman_2000:
Ale podawanie stacji i posterunku to obok godziny i nazwiska podstawa przy dyktowaniu rozkazów. O ile przy powiedzmy normalnej komunikacji większość się nie stosuje do wytycznych instrukcji to rozkazy są dyktowane w sposób z reguły prawidłowy.
Ra:
Skoro już jest dyskusja o rozkazach, to przypomnę, że 9 lat temu planowałem zrobić generator, który z nagranych wcześniej fraz miał składać wypowiedzi dyżurnych, kierowników, czy maszynistów. Przy czym odpowiedź maszynisty jako użytkownika chciałem zrobić w postaci wybierania odpowiedzi z menu (co by skutkowało odtworzeniem nagrania, a jednocześnie by było możliwe do rozpoznania po stronie algorytmu prowadzącego dialog — jest to stosowane w wielu grach). W ramach przygotowania chciałem, aby jednym głosem (jednej osoby) został nagrany zestaw fraz (który by wcześniej trzeba było opracować, jakie są potrzebne). Dany głos można by podpinać (loswać) pod poszczególne nastawnie oraz inne pociągi. Może w ramach otwarcia projektu i robienia cudów przez każdego, ktoś by się za to wziął? Ja nie mówię, żeby robić dokładnie wg mojej propozycji, bo inni użytkownicy też mogą mieć dobre pomysły (tylko niech się one przekładają na jakieś efekty, a nie tylko transfer wypracowanych rozwiązań do innych projektów).
Jaco:
Oby to były całe frazy, a nie pojedyncze słowa zestawiane ze sobą. Taki przykład bełkotu znamy sprzed lat ze stacji Poznań Główny...
Kysniw:
Jak coś to ja mogę chętnie coś nagrać. Jeśli przyda się i kobiecy głos to mogę zatrudnić żonkę.
1-2 głosy
matek123:
--- Cytat: PARKA w 15 Października 2023, 17:25:14 ---- Dwie stonki w jednej na depo w Dębicy.
- Po co przelot bokiem w Dębicy, skoro jedziemy przez Tumlin? Przez to kibel musi przepuścić towarowego.
- Temu impulsowi startującemu z Rudawy mógłbyś dać rozkład, aby nie zaczynał z oświetleniem manewrowym i bez ludzi na pokładzie.
- Do poprawy zduplikowane nazwy pojazdów.
--- Koniec cytatu ---
Zmiany
* Stonki naprawione.
* W wariancie całościowym wyzwolenie z opóźnieniem losowania trasy dla nas i EN27 przeniesione w okolicę semafora wjazdowego.
* Impuls dostał rozkład jakiś z L053.
* Duplikaty naprawione.
* Dodatkowo pliki z dekoracjami i eventami umieściłem dla porządku w podfolderze.
https://eu07.pl/userfiles/11222/Wrzosy_et22-r3.7z
Ostateczną ilość do nagrań określę niebawem - przydałoby się dołożyć próby radia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej