Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Testy chwilowe: Lubliniec – Kluczbork

(1/2) > >>

Ra:
Nie wiem, czy będzie zainteresowanie taką formą testów... Czasem po wprowadzeniu zmian wrzucam paczki pod adresem:
http://rainsted.com/warsztat/chwilowe/

Obecnie jest tam paczka linia61-230425.7z, która służy do testów zmian w skryptach sterujących stacjami od Lublińca do Kluczborka. Testuję misję "linia61_towarowy3", gdzie EN57 jako 46935 powinien przejechać przez Lubliniec, dojechać do Kluczborka, tam zmienić kierunek jazdy i wrócić do Lublińca. U mnie działa. Ponieważ inne misje chyba nie sięgają do Kluczborka, do przetestowania są pozostałe misje, w których coś wjeżdża do Lublińca albo z niego wyjeżdża. Zwracać uwagę głównie trzeba na sygnały podawane na semaforach. Błędne sygnały na To mogą wynikać z braku obsługi To w semaforze. Zakres testów obejmuje również wcześniejsze etapy, czyli przejezdność torów oraz ciągłość sieci trakcyjnej. Proszę nie zwracać uwagi na inne błędy w sygnalizacji (np. braki W6a, W13, sygnalizacji przejazdowej), źle stojące naprężacze, ani na otoczenie, gdyż na obecnym etapie testów nie mają one znaczenia.

Wymagane są podstawowe umiejętności w zakresie obsługi plików, aktualizacji składów, awaryjnego przepychania pociągów w razie korka itp. Paczka może wymagać wcześniejszego wgrania paczek linia61-f2208.7z, linia61-f2301.7z oraz linia61-230225.7z (składy z MaSzyna 22.11), spod adresu http://rainsted.com/warsztat/MaSzyna_21.04/. Przed wgraniem paczek zalecałbym zrobienie sobie kopii katalogu scenery. Nie testowałem na najnowszej paczce MaSzyny (nie mam miejsca na dysku).

W dalszej kolejności będę uruchamiał skrypty na trasie Tarnowskie Góry – Lubliniec, potem przejezdność trasy Katowice – Kluczbork. Chyba że mnie ktoś namówi na odgruzowanie trasy Kluczbork – Kępno.

Zaczarowany1997:
czy warto pobrać ten testowy scenariusz ??? Lubliniec Kluczbork ??? coś tam działa w ogóle czy jak ???

barman_2000:
Czy tylko ja nie mogę wejść w podane linki aby pobrać??

Ra:
Nie, nie warto. Tam tylko działają pociągi i sterowanie ruchem też powinno (np. można zmniejszyć prędkość w rozkładzie 46935 i sprawdzić, czy blokady będą trzymać 38121 na dystans). Do pobrania jest też paczka linia61-230425a.7z z naprawioną zgodnością wsteczną przebiegów w Lublińcu oraz nietestowaną korektą profilu LK272 w Kluczborku. Po tej poprawce udało się przejechać przez Lubliniec towarowym w "l61+l144_towarowy".

Waawrzyyn27:
Witam, podziwiam jazdę z Lublińca do Kluczborka dało mi pełen klimatu jazdy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej