Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Zmiana patyków do ES64F4

(1/4) > >>

Maciejokiowski:
Dzień dobry

Chciałbym zamienić pantograf, które się podnoszą. Chodzi mi o zmianę z zewnętrznego na wewnętrzny. Tylko jest problem, nie wiem gdzie dokładnie można znaleźć który pantograf się podnosi. Wiem że trzeba grzebać w modelu Esa.
Więc w podsumowaniu: Spróbuje znaleźć gdzie jest w modelu który patyk się podnosi. Poszukam jakiegoś poradnika. Jak ktoś miałby chęć, to poproszę o podpowiedź gdzie mogę to znaleźć. Z góry dzięki.  Powiadomię o postępach :) .

Sawi:
Da się to zrobić, ale to wymaga wiedzy mimo wszystko. Tak wymaga to grzebania w pliku t3d modelu, gdyż w mmd masz użyte dwa pantorgrafy tj 1 i 2 i są one obecnie jak zewnętrzne, a pantografy wewnętrze sa jako 3 i 4. Aby tego dokońać w skrócie należy w tymże pliku podmienić numery owych submodeli. Poza tym z tego co mi wiadomo jest zrobione według sztuki i wewnętrzne są praktycznie nieużywane.

Maciejokiowski:
Dobrze postaram się to zrobić. A co do tego że mają tak pojedyncze sztuki. Ja jak widzę eurosprintery zawsze mają wewnętrzne. Głównie w sztukach o niskich numerach można spotkać z zewnętrznymi patykami. W 155 i 151 są jedynie zewnętrzne ( nie licząc tych w barwach db )

Maciejokiowski:
Aktualizacja bo mam mały problem:
Po podmieniłem ramia patyków z 1 i 2 na 3 i 4 ( 3 i 4 chcę uzyskać w modyfikacji ) patrz zalącznik 1
Kiedy odpalam symulator dzieje się coś takiego: ( patrz obrazek 2 )
Można prosić o podpowiedź co robię nie tak?
Jeszcze chciałbym jedną rzecz wyjaśnić.
Kiedyś robiłem warsztat zapowiadałem w nim dużo. Fakt robiłem textury mam je na komputerze ale szczerze nie wychodzi mi wybitnie. Na pewno nie do paczki ( łączenia inna barwa itd. ). Niektóre poprawiłem ale nadal nie są ładne. Ten projekt skończę ( jak dostane pomoc :)  ) i wydam. Przepraszam za przeszłość, za bardzo oceniłem moje umiejętności.
Pozdro!

Sawi:
To co pokazałeś to fragment z mmd a tam akurat nic nie zmieniasz. Zmian za to dokonujesz w pliku t3d modelu o czym tobie wspomniałem wyżej. Jak zbytnio nie ogarniasz to postaram się przy wolnej chwili podesłać tobie gotowca powiedzmy na spokojnie do niedzielli lub nawet i wcześniej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej