Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

[HIT] Bieszczady/Galicja WIP - do pobrania

<< < (33/47) > >>

mechatzar:

--- Cytat: JAN21 w 27 Stycznia 2024, 16:09:53 ---Nie mam zbytnio koncepcji, to już któraś 1650 z kolei która ma problem z tym exekiem. Może spróbuj na tym odpalić: https://eu07.pl/userfiles/21553/exe.rar

--- Koniec cytatu ---

Cześć, byłem tu już pół roku temu z tym samym problemem. Zajrzałem tu teraz, spróbowałem tego .exe i zaskoczenie - działa! XD Jedynie problem jest z FPSami. Raczej nie jest normalne to, że w gęsto zabudowanych miejscach (np. Zagórz, Jasło, Nowy Sącz) są tak niskie że sceneria jest niegrywalna. Na normalnym .exe gra działa na bardzo wysokich opcjach bez zarzutu. Nie ma na to obecnie rozwiązania czy trzeba po prostu mieć bardzo niskie opcje?

barman_2000:
Jest napisane że sceneria jest bardzo wymagająca. Skoro masz spadki tam gdzie jest dużo obiektów to jest jasne że komputer nie wyrabia. A jak byś podał co masz za konfigurację to już by w ogóle było super.

mechatzar:
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: AMD Radeon RX 5700 XT 16GB
RAM: 16GB
HDD: 931GB
SDD: 476GB

puperbelt:
Dzień dobry!
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem już dłuższym graczem tej scenerii, chociaż rzadko ściągam jakieś poprawki, to ostatnio postanowiłem zainstalować najnowszą wersję symulatora na drugim komputerze - jest dość słaby, dlatego render musiałem ustawić na stary XD
Pobrałem 3 pliki - galicję r7, hotfixa, oraz również z jakiegoś powodu prominentnie wyświetlający się w pierwszym poście plik z zależnościami r3. Wszystko wypakowałem do folderu maszyny, tak jak zawsze. W paczce zależności znajdował się plik exe, ale ustawienie go w starterze (wersja 2307) nie uruchamiało w ogóle gry - być może dlatego, że jadę na starym renderze, którego niestety nie mogę porzucić. Dlatego opisuję, co się dzieje na oryginalnym exeku.

Zauważyłem problem ze składem 7923 - dojeżdżając gdzieś w okolicę Nowosielec, na szlaku sterczy samotna lokomotywa składu 7930, która ma jakiś problem z oblotem w Zagórzu. Prowadząc ten skład na AI, z moich obserwacji po oblocie ustawia się on przed semaforem wyjazdowym na Nowy Zagórz, a następnie z jakiegoś powodu lokomotywa traci rozkład i odpina się od wagonów. W tym momencie jedzie ona sobie tak jak semafory podadzą, ale bez rozkładu, i napotyka 7923 gdzieś na szlaku. Scenariusz niegrywalny. Podobna sytuacja jest prowadząc 742 - wtedy z kolei przed semaforem wjazdowym Załuża od strony Zagórza można napotkać lokomotywę z 7923, której też coś odwala z oblotem w Zagórzu, ale po aktualizacji startera chyba z tym akurat nastał spokój. Jest to sytuacja dziwna, nie wiem czym jest spowodowana, ale grałem do tej pory na bodajże wersji r4, gdzie problem nie występował (ale grałem na starszych wersjach symulatora). Zaczynam myśleć, że problem jest ze zmienionym w samym symulatorze mechanizmie oblatywania (?) (na innych sceneriach też miałem problemy ze sprzęganiem). Tak poza tym, to Załuż nie jest przypadkiem w rzeczywistości przystankiem osobowym? Tak jak jest opisany w rozkładzie? Dlaczego Załuż i chyba Olszanica są zaprojektowane jako normalne stacje, ale z pominiętą obsługą semaforów? Jakaś naleciałość z początku projektowania scenerii czy co? :D

Myślę, że warto nadmienić, że ładne już kilka miesięcy temu poprzerabiałem sobie pliki SCN tak, żeby oddawały klimat lat 80-tych i 90-tych. Zachowałem oczywiście oryginalne ustawienia rozgrywki, czyli obsady, sprzęgi itp. Ponieważ jednak sceneria oddaje znacznie bliższą przeszłość, to nie miałem zbyt dużego pola manewru, żeby na przykład wydłużyć składy stojące przy peronie 1 w Zagórzu po starcie misji - chciałem zostawić samą rozgrywkę taką, jaka jest. Ograniczyłem się do zmiany tekstur wagonów pasażerskich, lokomotyw, żeby miały pięknie napisane DOKP, oraz wykastrowania towarów, aby zminimalizować wagony oznaczone jako PKPC :P Informuję o tym, żeby ktoś bardziej znający się na temacie zauważył być może problem.

Sceneria bardzo pięknie zrobiona - chapeau bas, mam z nią bardzo dużo świetnych wspomnień, ale rozgrywkę mi urozmaicają takie pierdoły, których jednak lepiej, żeby nie było :D

Toprus:
Ze swoim stanem wiedzy jestem w stanie się tylko odnieść do pytania o Załuż i Olszanicę - oba miejsca były kiedyś stacjami i pozostały na nich rozjazdy z torami po bokach, lecz po unieważnieniu semaforów stały się tylko przystankami z ładowniami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej