Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Czuwak w debugu.

(1/1)

szpeicer:
Witam, czy jest opcja włączenia trybu debug, bez wyłączenia czuwaka ?

Celuś:
Jest, wyłączyć debug.

szpeicer:
Ogólnie to chodzi mi po prostu o to ze chciałbym się przejechać umieszczając kamere przy samej przedniej szybie, a bez debubu, nie da sie jej tak ustawić :/

Stele:
Możesz edytować colission box kabiny w mmd albo przesunąć sobie kamerę zewnętrzną na przednią szybę. Brak renderowania kabiny nie będzie przeszkadzał, skoro jej nie będziesz widział. Albo przesuń na ile ograniczenie pozwala i zawęź fov, by obejmował tylko szybę. Nie ma osobnych wyłączników na urządzenia bezpieczeństwa/usterki. W sumie tylko zmiany renderowania dostały osobne trigery, bo pewnego programistę drażniły kolorowe druty, gdy do niczego nie były mu potrzebne w danej chwili. :P

matek123:

--- Cytat: Stele w 12 Lipca 2022, 23:53:00 ---przesunąć sobie kamerę zewnętrzną na przednią szybę.

--- Koniec cytatu ---
Tu chyba będzie kłopot z udźwiękowieniem przyrządów z kabiny. Przed chwilą sprawdziłem co się stanie, jak się się w wyłączy debug w czasie przebywania poza obszarem colisionboxa i niestety cofa automatycznie w obszar colisionoxa.

Najlepiej będzie chyba zmienić sobie lokalnie obszar colisionboxa. Opisy są na wiki, ale myślę, ze intuicyjnie w mmd znajdziesz przód - tył colisionboxa (wartości rzędu kilku metrów).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej