Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Drawinowo do końca

<< < (9/21) > >>

Transkei:
Aktualizacja: poprawione zostały błędy zgłaszane przez Marconiego i EP08_015. Cała paczka do pobrania jest w pierwszym poście (zawiera także poprawki sieci, semafora i znaków), natomiast tutaj można pobrać sam plik z eventami.

Aby MaSzyna nie zamieniła się w jakieś kółko kolekcjonerów wirtualnych modeli kolejek nazywających swoją wizję świata realizmem, informuję, że nie wyrażam zgody na jakiekolwiek podmiany taboru w scenariuszu przez 3 lata od momentu publikacji (to jest wątek publiczny, czyli można go traktować jak publikację, zatem termin upłynie 1.06.2025 r.). Po prostu uważam, że dobór taboru jest moim przywilejem jako autora.
Jeżeli ktoś ma propozycje na inny tabor, to może stworzyć dodatkowy plik .scn z alternatywnym taborem (tak jak to zrobił Maszynista_94), jednakże nie może się on nazywać "drawinowo_do_wieczora.scn", tylko np.: "drawinowo_do_wieczora_2022.scn" lub coś w tym stylu.
W sumie to czemu tego nie robić przy innych scenariuszach? Taboru do obsadzenia mamy znacznie więcej niż dostępnych scenariuszy, a paczka całościowa od takich klonów raczej nie urośnie.

Inne tematy:
* Scenerii raczej nie przewiduję modyfikować pod kątem dopasowania do jakieś konkretnej epoki, gdyby to robić, to niestety wymiana peronów to stanowczo za mało, pozostaną budynki, sklepy, odcinki linii ze zmodernizowanym torowiskiem, prędkościami szlakowymi, i wiele innych tematów. Wyjdzie z tego druga sceneria.
* Dekoracje na magistrali (odcinek Włodowice – Grabówek – Drawinowo – Grodzisk) nie robiłem ja, tylko mati222. Łatwo to odróżnić w .scm, mati222 używał edytora, a ja nie. Jego dekoracje są od paru miesięcy do pobrania z wątku z Drawinowem od rana.

DzordZ:
Myślę, że w ciągu ostatnich dni w tym wątku powstały dwie gałęzie, z czego jedna z nich została zamknięta. Jak ktoś chce jeździć impulsem obok budynia, czy innego wiadrowca, to jego sprawa.

Natomiast, dalej uważam za zasadną podmianę 15-letniego modelu węglarki w momencie, gdy:

* zamiennik, a właściwie następca jest wysokiej jakości
* mamy skórki odpowiednie dla danej epoki
* jest to nowa sceneria/usz
Poświęciłeś roboczodni, tygodnie wolnych chwil i myślę, że warto zadbać o ten detal.

szpeicer:

--- Cytat: Transkei w 14 Czerwca 2022, 22:20:18 ---Aktualizacja: poprawione zostały błędy zgłaszane przez Marconiego i EP08_015. Cała paczka do pobrania jest w pierwszym poście (zawiera także poprawki sieci, semafora i znaków), natomiast tutaj można pobrać sam plik z eventami.

Aby MaSzyna nie zamieniła się w jakieś kółko kolekcjonerów wirtualnych modeli kolejek nazywających swoją wizję świata realizmem, informuję, że nie wyrażam zgody na jakiekolwiek podmiany taboru w scenariuszu przez 3 lata od momentu publikacji (to jest wątek publiczny, czyli można go traktować jak publikację, zatem termin upłynie 1.06.2025 r.). Po prostu uważam, że dobór taboru jest moim przywilejem jako autora.
Jeżeli ktoś ma propozycje na inny tabor, to może stworzyć dodatkowy plik .scn z alternatywnym taborem (tak jak to zrobił Maszynista_94), jednakże nie może się on nazywać "drawinowo_do_wieczora.scn", tylko np.: "drawinowo_do_wieczora_2022.scn" lub coś w tym stylu.
W sumie to czemu tego nie robić przy innych scenariuszach? Taboru do obsadzenia mamy znacznie więcej niż dostępnych scenariuszy, a paczka całościowa od takich klonów raczej nie urośnie.

Inne tematy:
* Scenerii raczej nie przewiduję modyfikować pod kątem dopasowania do jakieś konkretnej epoki, gdyby to robić, to niestety wymiana peronów to stanowczo za mało, pozostaną budynki, sklepy, odcinki linii ze zmodernizowanym torowiskiem, prędkościami szlakowymi, i wiele innych tematów. Wyjdzie z tego druga sceneria.
* Dekoracje na magistrali (odcinek Włodowice – Grabówek – Drawinowo – Grodzisk) nie robiłem ja, tylko mati222. Łatwo to odróżnić w .scm, mati222 używał edytora, a ja nie. Jego dekoracje są od paru miesięcy do pobrania z wątku z Drawinowem od rana.
--- Koniec cytatu ---

Ja pobrałem ten plik scn on użytkownika Maszynista_94 i po prostu zmieniłem sobie jego nazwę, i mam mam w starterze dwa scenariusze, jeden z oryginalnymi składami i jeden z jego propozycją.

Sam bym we własnym dla siebie zakresie sobie taki plik zmodyfikował, ale nie wiem za bardzo jak sie za to zabrać.

EP08_015:
Transkei a co z ta poprawka na drawinowo od rana coby sie nie gryzly te dwie wersje scenariuszy?
Przy okazji trzeba wstawic zebre miedzy grodziskiem a pierwszym przystankiem osobowym. Latwo go przejechac od strony grodziska. Z drugiej strony zebra jest.

MIsja numer 5 przejechana bez problemu.
Misja numer 6 zaliczona bez problemu.

Marconi:
W załączeniu przesyłam pakiet, w którym przede wszystkim usunąłem duplikaty z wyjątkiem duplikatów zdarzeń.
Ponadto:
1. wstawiłem wskaźnik W4 z odpowiednim zdarzeniem na stacji Włodowice Towarowe, ponieważ osobowy z Włodowic wjeżdżając na prawy tor nie zatrzymywał się przy peronie,
2. poprawiłem zdublowane wpisy Su46-009 i ezt EN57-694/EN57-889,
3. podniosłem przewrócony wskaźnik W4 w Grabówku,
4. poprawiłem sterownik zwrotnicowy Grabówek_bocznica_1 z lewego na prawy,
5. skróciłem mniej więcej o 1,5 sekcji trakcję na szlaku do Lubniewa.

Edit:
Wdarła się literówka w n/w składzie:

--- Cytuj ---trainset drawinowo_os/roj91372 tor6439q 80 0.1
//$o -ZAKRZEWO GRODZISKIE Z1. Pociąg ozdobny przejeżdżający przez Grodzisk, jadący dalej do Rochowic. MOŻLIWE USUNIĘCIE.
node -1 0 en57-162312ra dynamic PKP\EN57_V1 EN57-1623'12RA 6baiii_led_spot 0 headdriver 119 0 enddynamic
node -1 0 en57-162312s dynamic PKP\EN57_V1 EN57-1623'12S 6BSIII_spot 0 nobody 119 0 enddynamic
node -1 0 en57-162312rb dynamic PKP\EN57_V1 EN57-1623'12RB 6bbiii_led_spot 0 nobody 103 0 enddynamic
node -1 0 EN57-162712ra dynamic PKP\EN57_V1 EN57-1627'12RA 6baiii_led_spot 0 nobody 119 0 enddynamic
node -1 0 EN57-162712s dynamic PKP\EN57_V1 EN57-1627'12S 6bsiii_spot 0 nobody 119 0 enddynamic
node -1 0 EN57-162712rb dynamic PKP\EN57_V1 EN57-1627'12RB 6bbiii_led_spot 0 nobody 0 0 enddynamic
ndtrainset

--- Koniec cytatu ---
Brakuje literki e (endtrainset)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej