Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kabina EU44
x_Zielu:
Jako, że mam starszego blendera, to nie otworzę tego pliku, za to po screenach, to do zrobienia jest od nowa. Na wymiarach, a nie "na oko", patrząc na zdjęcia. Posiadając umiejętności modelowania.
Nie klei się to, wygląda to słabo (no po prostu, początkujący blenderowiec nie zrobi ot tak kabiny do pojazdu, to nie ten poziom zaawansowania). Są znaczne różnice względem rzeczywistości, na przykład:
1 - oryginał ma to pod kątem, u was leci prosto
2 - u was za bardzo idzie to w górę, i chyba zbyt długie to jest
3 - to nie jest kwadrat w oryginale
4 - złe kształty
5 - niewymiarowe
I mozna tak dłużej. Brakuje "krągłości", widać robotę na oko, a nie na wymiarach. W takim stanie ani w żadnym podobnym, robionym na oko to na 99% nie przejdzie. Ponownie, proponuję uczyć się modelować na czymś prostszym.
Marcelek:
Witam
Pana uwagi są zbyt mocne jak na ten temat… Jesteśmy tu po to aby jakieś nowe doświadczenie. Po to tu jesteśmy na tym forum aby DOWIEDZIEĆ się o kabinie, dostać jakieś informacje albo jak było wcześniej pisane „aby osoby bardziej doświadczone mogły się dołączyć”. Osobiście tak opisane przez Pana błędy zniechęcają mnie do kontynuowania modelowania
-pozdrawiam
x_Zielu:
A to przepraszam bardzo, mam głaskać po główce i udawać, że nie jest źle zrobione?
Pytaliście wprost, co poprawić, więc dostaliście odpowiedź, co jest źle i dlaczego się nie nada. Co do nowego doświadczenia, to jest jasna sugestia, co można zrobić, żeby takowe nabyć - robić prostsze modele. Osoby bardziej doświadczone mają:
a) swoje projekty
b) prawdopodobnie rozpoczęty i całkiem rozwinięty projekt tejże kabiny.
Jeżeli wypisanie błędów na prośbę o wypisanie błędów was zniechęca, to trochę xd.
Marcelek:
Widzę że Pan dalej nie rozumie o co mi chodzi w takim razie ja kończę temat i współpracę dot. modelowania. Dzięki Panu opinii niechęciło mnie do dalszych prac. Dziękuję
Hubertnator23:
--- Cytat: Marcelek w 12 Kwietnia 2024, 23:45:31 ---Widzę że Pan dalej nie rozumie o co mi chodzi w takim razie ja kończę temat i współpracę dot. modelowania. Dzięki Panu opinii niechęciło mnie do dalszych prac. Dziękuję
--- Koniec cytatu ---
No dobra, ale oczekiwałeś kółeczka wzajemnej adoracji? Zielu w łagodny sposób napisał co jest nie tak i jak można to poprawić, a przy okazji podszkolić swoje umiejętności modelowania. Łaski nam nie robicie.
Tu macie sporo prostszych obiektów -> https://eu07.pl/forum/index.php/topic,17369.330.html. W razie czego, mogę Wam coś sfocić. Opanujecie odwzorowanie kątów i wymiarów, bevel, wygładzanie, mapowanie itp. to będzie można myśleć o czymś bardziej zaawansowanym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej